Tip koji je propucao djevojku kod Opatije u istražnom zatvoru. Ranije je bio osuđivan

Policija je kazneno prijavila 36-godišnjeg Miljenka Hudorovića za pokušaj ubojstva žene iz vatrenog oružja u stanu na području Matulja kod Rijeke, a njegovog prijatelja, 53-godišnjaka, za pomaganje pri uklanjanju tragova nakon tog događaja, priopćeno je iz PU primorsko-goranske. 

Prema posljednjim informacijama iz riječkog KBC-a, 23-godišnja djevojka u koju je pucao iz vatrenog oružja je stabilno.

Hudorović joj je pucao u glavu i pogodio desni obraz nanijevši joj ozljede zbog kojih joj je bio ugrožen život, neslužbeno je doznao lokalni riječki portal Burin. Danas je smješten u istražni zatvor.

"53-godišnji muškarac sumnjiči se da je u namjeri da pomogne 36-godišnjaku sakrio tragove koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku", kazala je Tatiana Filipović iz riječke policije.

Bili u dugogodišnjoj vezi, ranije ju je zlostavljao. Već je kazneno osuđivan

Istraga je i dalje u tijeku. HRT je razgovarao s jednim članom obitelji ozlijeđene djevojke koji kaže da su ona i napadač bili u dugogodišnjoj vezi. 

Hudorović, inače građevinski radnik iz Čabra, i ranije je zlostavljao svoju djevojku. Također je već bio kazneno osuđivan, a protiv njega se vode i drugi kazneni postupci. Ovo mu nije prvi put da je završio u istražnom zatvoru.

Motivi femicida zasad su nepoznati. Prvi je to slučaj pokušaja femicida na riječkom području otkako je nedavno to kazneno djelo uvršteno u hrvatski Kazneni zakon. Za njega je predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina.

Ove godine u Hrvatskoj već pet femicida

Ali uz taj slučaj, samo tijekom ovog mjeseca Hrvatsku su zgrozili ubojstvo i pokušaj ubojstva u Bjelovaru te ubojstvo žene u zagrebačkom naselju Blato. 

Već je i ozljeđivanje, napominju ženske udruge, alarm za uzbunu.  

"Ako educiramo javnost, pogotovo mlade o tome kako izgleda prisilna kontrola i nasilje u partnerskom odnosu onda možemo raditi na prevenciji takvih ružnih završetaka", napomenula je Lorena Zec iz Udruge SOS Rijeka.

Ove godine Hrvatsku je potreslo već pet slučajeva femicida.

Pročitajte više