Godišnjica atentata iranskog generala, predsjednik najavio osvetu Americi

Foto: EPA

TISUĆE Iranaca izašle su danas na ulice obilježiti obljetnicu atentata na generala Kasema Sulejmanija, ubijenog prije tri godine u Iraku u američkom napadu.

General Sulejmani, zapovjednik elitnih snaga al Kuds, ubijen je 3. siječnja 2020. američkom bespilotnom letjelicom u Bagdadu. Velik broj ljudi izašao je na ulice njegovog rodnog grada Kermana, prenose državni mediji. Na ceremoniji u glavnoj teheranskoj džamiji govorio je i iranski predsjednik Ibrahim Raisi, najavivši osvetu SAD-u i arogantnim silama, prenosi iranska agencija IRNA.

Ministar: Učinit ćemo sve da američke teroriste dovedemo pravdi

Iranski ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahian povodom treće godišnjice Sulejmanijeve smrti objavio je da je Iran informirao SAD o pravnim mjerama koje je poduzeo putem švicarskog veleposlanstva u Teheranu koje zastupa američke interese u bliskoistočnoj zemlji. Naglasio je da će ministarstvo učiniti sve u svojoj moći da dovede američke krivce i teroriste pravdi.

Dok mnogi u Iranu Sulejmanija smatraju herojem i mučenikom, neki osjećaju bijes prema generalu. U Teheranu su transparenti s njegovim likom zapaljeni i gađani crvenom bojom.

Pročitajte više