Titov unuk Joška: Komunistička partija u Srbiji želi obnoviti srednju klasu

JOŠKA BROZ, unuk Josipa Broza Tita, je danas u srpskom gradu Aranđelovcu rekao da se osnovna načela Komunističke partije, koja je još u osnivanju, zasnivaju na obnavljanju srednje klase.

Broz smatra da je srednja klasa na prostorima bivše Jugoslavije potpuno nestala prije 30 godina. Titin unuk je kazao da je rješenje o registraciji KP-a već napisano i da se nalazi na stolu srpskog ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu koji ga još samo treba potpisati.

Ciljaju na nezadovoljne radnike, umirovljenike i mlade

Očekuje da će nova stranka biti spremna za sljedeće parlamentarne i lokalne izbore. "Naš osnovni cilj je da pređemo prag kako bismo u parlamentu mogli narodu reći sve što treba znati", kazao je Broz te dodao kako računa da će biračko tijelo njegove stranke biti oni koji sada ne izlaze na izbore.

Prema njemu to su nezadovoljni radnici, umirovljenici i mladež koja se zbog neizvjesne budućnosti i nezaposlenosti "u 70 posto slučajeva opredijelila na odlazak iz zemlje". Broz kaže da ništa bolje situacija nije niti u drugim zemljama bivše Jugoslavije te da i tamo ima interesa za osnivanje KP-a.

Pročitajte više