Tjedan hrvatskoga filma u Muenchenu

U SKLOPU Dana hrvatske kulture u Muenchenu održava se i Tjedan hrvatskog filma, na kojemu će večeras biti prikazan film Damira Lukačevića "Povratak".

Revija filmova otvorena je 1. prosinca projekcijom filma "Tu" Zrinka Ogreste, jednog od najnagrađivanijih recentnih ostvarenja današnje hrvatske kinematografije.

Ministarstvo kulture, organizator Tjedna hrvatske kulture u Bavarskoj, u sklopu koje je i revija hrvatskog filma, nastoji i na taj način pobuditi zanimanje njemačke publike za hrvatski film koji je sve prisutniji na međunarodnim festivalima i smotrama.

Revija filma trebala bi biti poticaj razmjeni među hrvatskim i njemačkim filmskim djelatnicima, smatraju u Ministarstvu kulture.

Do sada je bavarska publika vidjela i film "Svjedoci" Vinka Brešana, u subotu su na rasporedu filmovi "Ne dao Bog većeg zla" Snježane Tribuson i "Ta divna splitska noć" Antuna Arsena Ostojića.

Revija završava 5. prosinca projekcijom, po ocjeni hrvatske filmske kritike, najboljeg hrvatskog filma "Imam dvije mame i dva tate" Kreše Golika te filmom "Kraljica noći" Branka Schmidta.

Pročitajte više