Tjedna top lista: Kolinda opet najnegativac tjedna, na istu listu ušla i Divjak

Foto: Index/Pixsell/Patrik Macek/Robert Anic/Marin Tironi/Igor Kralj/Davor Puklavec/Nel Pavletić/Facebook

PREDSJEDNICA Republike Kolinda Grabar-Kitarović uspjela je potući sve konkurente i s desetog mjesta ponovno izbiti na vrh Indexove tjedne top liste 20 negativaca. Za njom kaskaju premijer Andrej Plenković, koji nikako ne može riješiti štrajk prosvjetara, te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, čija policija puca na migrante kada se ne bavi krivotvorenjem dokumenata za srpsku mafiju.

Ksenija Kaleb i Ivan Đikić i dalje najpozitivniji

Metkovska pedijatrica Ksenija Kaleb drugi tjedan zaredom drži vrh ljestvice najpozitivnijih osoba u Hrvatskoj. Na korak iza nje je naš vrhunski znanstvenik Ivan Đikić. Njih dvoje već tjednima su u samom vrhu po vašim glasovima.

S liste pozitivaca ispali Tomislav Luetić i Lora Vidović, predlažemo Šprajca i učitelja Luku Žužula

Najmanje vaših glasova na top listi pozitivaca prošlog tjedna dobili su pučka pravobraniteljica Lora Vidović i liječnik Tomislav Luetić. Ovoga tjedna predlažemo vam televizijskog voditelja i urednika Zorana Šprajca i nastavnika povijesti iz Imotskog Luku Žužula. Njegov govor na velikom prosvjetarskom prosvjedu oduševio je mnoge koji su ga poslušali.

S liste negativaca ispali Batarelo i Zulim, na listu ušli Blaženka Divjak i akademik Kusić

Najmanje vaših glasova na top listi negativaca prošlog su tjedna dobili Vice Vincent John Batarelo i Vinko Zulim. Umjesto ultrakonzervativca i proždrljivog načelnika općine Seget, predlažemo vam nove negativce - ministricu obrazovanja Blaženku Divjak i akademika Zvonka Kusića. Blaženka Divjak ni ne pomišlja da sudjeluje u rješavanju najduljeg štrajka prosvjetara, a akademik Kusić u javnosti nastupa kao posebni savjetnik premijera te se "proslavio" tvrdnjom da će učitelji prihvatiti finalnu ponudu premijera Plenkovića.

Svi trebaju vaše glasove, šaljite nam i prijedloge za nove pozitivce i negativce

Svakoga tjedna glasanje ide od početka pa svi uvijek trebaju vaše glasove. Oni koji budu na dnu liste ispast će s nje, a mi ćemo vam svakog tjedna, prema vašim prijedlozima, ponuditi nove pozitivce i negativce.

Svoje prijedloge za pozitivce i negativce možete nam slati na desk@index.hr.

 

 

 

 

 

Pročitajte više