Tjelohranitelj Jadranke Kosor nasrnuo na kamermana Nove TV

TJELOHRANITELJ Jadranke Kosor fizički je nasrnuo na kamermana Nove TV, koji je pokušao snimiti njenu reakciju nakon što ju je novinar Novog lista Dražen Ciglenečki upitao kako se osjeća "kao predsjednička kandidatkinja za koju glasaju mrtvi".

Kako doznajemo od Dražena Ciglenečkog, prilikom posjeta Jadranke Kosor zagrebačkoj tržnici Dolac, njezin tjelohranitelj je grubo odgurnuo kameru snimatelja Nove TV nakon što je ovaj pokušao snimiti reakciju predsjendičke kandidatkinje na novinarsko pitanje. Reakcije Jadranke Kosor nije bilo, ali je zato reagirao njezin tjelohranitelj, koji je snažno odgurnuo kameru.

Kamerman Nove TV potom je počeo snimati Kosoričinog tjelohranitelja, nakon čega je došlo do naguravanja, a Jadranka Kosor brzo se udaljila s mjesta incidenta.

"Nikakvog incidenta nije bilo, kamerman se zabio u našeg čovjeka iz osiguranja, ali on nije reagirao na to." - izjavio je za Index.hr voditelj kampanje Jadranke Kosor, Ratko Maček.

Direktorica informativnog programa Nove TV, Iva Gačić, događaj na Dolcu ne smatra incidentom, ali drži da je "jedna od osoba u pratnji Jadranke Kosor postupila nekorektno".

"Tijekom obavljanja novinarskog zadatka za središnju informativnu emisiju "24 sata" ni snimatelj ni novinar Nove TV nisu ugrozili privatnost predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor. Stoga postupak jedne od osoba u pratnji gđe Kosor, koja je onemogućila snimatelja Nove TV u obavljanju njegova zadatka smatramo nekorektnim potezom, a ne incidentom. U večerašnjoj emisiji "24 sata" prikazat ćemo snimku cijelog događaja. – izjavila je Iva Gačić.

Pročitajte više