Tko je divljak koji je prebio curu kod Rijeke? Tukao je i pljačkao maloljetnike

Foto, video: Goran Kovacic/PIXSELL

NA PREKRŠAJNI sud u Rijeci danas je ponovno doveden 26-godišnji Šime L. koji je osumnjičen da je pretukao 19-godišnju djevojku ispred noćnog kluba u Viškovu kod Rijeke u noći s četvrtka na petak.

Sud bi presudu trebao donijeti sutra, divljak ostaje u zatvoru

Sud ni danas nije donio presudu, a ispitane su svjedokinje napada, a Novi list javlja da se u sudnici nisu pojavili redar noćnog kluba i dvije preostale djevojke koje su svjedočile napadu. Sud bi trebao presudu protiv napadača donijeti sutra. On će do tada ostati u zatvoru.

Isti je list objavio kriminalnu prošlost divljaka koji je nasrnuo na djevojku ispred noćnog kluba i to jer ga je ona, prema izjavama jednog od svjedoka, odbila. Poznato je i da su redari Šimu L. izbacili iz noćnog kluba, nakon čega je došlo do napada ispred kluba. 

Policija je objavila da je 26-godišnjak u proteklih deset godina bio procesuiran za počinjenje više prekršajnih i kaznenih djela.

Prije tri godine je bio optužen za razbojništvo, ali i za učestalo izbjegavanje dolaska na sud. 

Pljačkao je i tukao maloljetnike

Za njim je bila raspisana i tjeralica, a optužen je bio za razbojništvo koje je počinio s još tri nepoznata mladića nad dvojicom maloljetnika 2012. godine u Ulici braće Hlača.

Prišao je tada dečkima i od njih zatražio cigarete, a kada su mu rekli da nemaju, jednog od njih krenuo je šakama udarati po glavi i rekao da izvadi sve iz džepova. Uplašen, maloljetnik mu je predao mobitel, ručni sat vrijedan četiri tisuće kuna, novčanik i osobne dokumente. Zadržao je sve osim novčanika, a u međuvremenu su trojica njegovih kompanjona tukli i »cipelarili« drugog maloljetnika, uzeli mu mobitel i na kraju pobjegli.

Maloljetnici su zaradili krvne podljeve i ogrebotine po glavi, ali su ozljede okarakterizirane lakšim. Šime je ubrzo uhićen, a kada je podignuta optužnica, potpisao je primitak optužnice, jednom se pojavio na raspravi, a zatim u dva navrata nalozi za njegovo dovođenje nisu realizirani. Jednom je nedostatak opravdao, drugi put nije pa ga je sud odlučio zatvoriti.

Već do tada je dva puta bio osuđivan za teške krađe uvjetnim kaznama, piše Novi list.

Poricao da je pretukao djevojku, na sud doveden u lancima

U slučaju premlaćivanja djevojke 26-godišnjak je, kako je rekao sudac Prekršajnog suda, poricao sve što mu se stavlja na teret. Uhićen je u petak navečer, a kada su ga jučer prvi put dovodili na sud, psovao je u kameru koja je snimila njegovo dovođenje. 

Danas je na sud doveden u lancima na rukama i nogama. 

Prijavili ga tek za prekršaj drskog i nepristojnog ponašanja

Nasilnika je policija prijavila tek prekršajno, za nepristojno i naročito drsko ponašanje, iako je prema riječima svjedoka tukao djevojku i glavom joj dvaput udario u asfalt. 

19-godišnja djevojka je ostala ležati na cesti gdje ju je i pronašla policija, a hitna pomoć je, prema riječima svjedoka, došla tek sat vremena nakon što je nasilnik prebio djevojku. 19-godišnjakinji su u bolnici konstatirane lakše ozlijede.

Maksimalna kazna koju divljak može dobiti je 50 do 350 nekadašnjih njemačkih maraka (u Zakonu su još uvijek, u 2018. godini, kazne izražene u odavno ukinutim njemačkim markama op.a.) ili do najviše 30 dana zatvora.

Pročitajte više