Tko je HDZ-ovac koji je napao Plenkovića: Narcisoid koji se namontirao na sliku s Bushem

Screenshot: Globus (Arhiva)

"SLUŠAO sam Plenkovića, a mislio sam da nam se obraća Božo Petrov", reagirao je tako na današnje izjave Andreja Plenkovića Frank Bilaver.

"70 posto problema i članaka protiv Karamarka naručili su povratnici u našu stranku. Šutili smo, gospodine predsjedniče, ja šutit više neću. Gospodo, zajedno nam nitko ne može ništa. Nesreća nas je zadesila da vrijeme trošimo na neprijatelje, to su udbaši. Predsjedniče dragi, sve što vam treba, i u dobru i u zlu. Hvala ti Milijane što nisi nasjeo na ove kurvine sinove izdajnike. Izbaci ih opet iz stranke, znaš tko su. Umoran sam, nisam cijeli dan ništa jeo pa me Plenkovićev govor podsjetio na Petrova. Brate, moraš se ispričati predsjedniku Karamarku. To što si rekao je udar na njega. Jak predsjednik je jaka stranka", oštar je bio Bilaver.

Namontirao se na fotografiju s Bushem

Podsjetimo, Frank Bilaver u javnosti je postao poznat nakon što je još 2008. godine sam sebe namontirao na fotografiju s Georgeom Bushom.

Sjećamo se još Sanaderovog posjeta Bijeloj kući 17. listopada 2008. tijekom kojeg se hrvatski premijer, ali i ostatak njegove delegacije, fotografirao s tadašnjim američkim predsjednikom Georgeom Bushem. Bilaver u toj delegaciji nije bio, što je HDZ-ovog koordinatora za Sjevernu Ameriku očito pogodilo pa se malo zaigrao sa Photoshopom. Tako su na službenim stranicama HDZ-a Amerike uskoro osvanule fotografije Sanaderovog posjeta SAD-u, a među njima i Bilaverova slika u prisnom zagrljaju s Bushom. Kako je to moguće, pitate se? Vrlo jednostavno. Nekoliko klikova mišem Bilaveru je bio dovoljno da njegov lik na fotografiji zamjeni ministra kulture Božu Biškupića. Kao što je tada objavio Globus, Bilaver je svoju montiranu fotografiju podmetnuo među 143 prave slike s primanja Sanadera i njegovog tima kod Georgea Busha, a tom je prilikom snimljena i grupna fotografija svih sudionika. Na kojoj Bilavera, naravno, nema jer u Bijeloj kući nije uopće bio.

Dezerter?

Slučaj je tada privukao veliku pozornost hrvatske javnosti, a uskoro su se pokazale indicije da je Bilaver već u mladoj dobi dobi pokazivao naznake narcisoidnosti i znakove kompleksa poveće vrijednosti. Tako je mladi Frane izbačen iz sjemeništa u Zadru nakon što je nadbiskup Prenđa navodno otkrio kako podmeće pojedinim svećenicima i o njima širi laži.

Izbačen i osramoćen, Frane napušta svoju rodnu Škabrnju i odlazi u Kanadu. Bivši su ga sumještani zbog toga nazvali dezerterom, s obzirom da se predstavljao kao veliki domoljub, pa je u toj maniri prije rata podvio rep i zaputio se u bijeli svijet.

No, niti među složnim hrvatskim iseljenicima nije Bilaver dugo ostao popularan. Pa je tako ušao u rat s pojedinim iseljenicima, optuživao ih da su špijuni i otpadnici iz HDZ-a koji mu prijete likvidacijom, a razdor je nastao oko novca koji se skupljao kao potpora za Antu Gotovinu.

Drvlje i kamenje po "komunističkim izdajicama"

Nije Bilaveru strano ni okretanje kako vjetar puše, pa je tako u vrijeme SDP-ove vlasti ("komunističke", kako ju je nazivao) zbog naloga za uhićenje Janka Bobetka prozivao one koji su pristajali na suradnju s Haagom i nazivao ih kukavicama i komunističkim izdajicama.

"Ako Carla del Ponte želi generala Janka Bobetka mora prije sve hrvatske branitelje zatvoriti. GENERALE SOKOLOVI ČEKAJU NAREĐENJE, to je jedini jezik koji će svi hrvatski neprijatelji razumjeti. SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NI ZA ŠTO", pisao je tada Bilaver da bi kasnije, usporedno sa Sanaderovim dolaskom na vlast, ublažio retoriku i postao pristojan, proeuropski orijentiran mladić. Baš kao što HDZ-ov koordinator za Sjevernu Ameriku mora biti.

Pročitajte više