Tko je kome prijetio: Cvik bivšoj ili ona dileru njezina supruga Damira Rašidagića?

MARIJANA UGRINA, sestra Ivana Zulima, optuženog zajedno s Jakšom Cvitanovićem Cvikom za prijetnje Uskokovoj krunskoj svjedokinji Petri Gugić, posvjedočila je kako joj nije prenijela nikakve prijetnje, kako je ona to ustvrdila, već se, upravo suprotno Uskokovoj optužbi, našla na njezinoj meti nakon što nije prihvatila zahtjev da Zulim na sebe preuzme cjelokupnu inkriminaciju njezinog supruga Damira Rašidagića, koji je prošlog ljeta pao zajedno sa Zulimom i većom količinom heroina. Ako ne napraviš kako sam ti rekla, bit će problema, tvrdi svjedokinja Ugrina da joj je poručila Gugićka, inače, bivša Cvikova djevojka.

Teško, međutim, da će takav iskaz bit dovoljan da Zulima i Cvitanovića oslobodi optužbe. Naime, neprijeporno je utvrđeno da je Zulimova sestra zvala Gugićku, a ne obratno. Zašto bi zvala, ako ne da prenese Cvikovu poruku iz pritvora na Bilicama? Kako bilo, presudu će sudac Damir Romac objaviti u ponedjeljak.

Tužiteljica Nata Petković prilično se zanijela iznoseći završne riječi. U jednom trenu je ostala bez daha, pa se nakašljala. Uzmite zraka, šeretski je dobacio Cvitanović. "Neka uđe u zapisnik da me je prekinuo", tražila je Petkovićka. "Ja nisam čuo", ogradio se sudac Romac. "Prekinuo vas je kašalj", zapazio je, pak, član vijeća sudac Neven Cambi. 

Iskaz Petre Gugić jedan je od najznačajnijih Uskokovih aduta u postupku protiv korčulanske narko hobotnice Jakše Cvitanovića Cvika. U situaciji kada je vjerodostojnost Želite Tomić ozbiljno kompromitirana zbog izmišljene otmice, Uskoku je od velike važnosti sačuvati Gugićkin kredibilitet.

Dragan Miljuš
Foto: Jakov Prkić/Cropix

Pročitajte više