Tko je muškarac koji je pokušao umaći policiji kod Siska?

OPSEŽNE policijske pretrage na području PU sisačko-moslavačke, koje su započele još sinoć, navodno ipak jesu povezane s atentatom na Ivu Pukanića i Niku Franjića, a ne, kako se prvotno špekuliralo, sa slučajem ubojstva zaštitara Adriana Čupića čije je tijelo pronađeno jučer oko 13.45 sati na zagrebačkoj Savici.

Doznaje se da policija pretražuje kuće i gospodarske objekte na području Donjeg i Gornjeg Vukojevca, u Općini Lekenik. Večernji list od mještana doznaje kako je policija još od sinoć u zasjedi čekala osumnjičenika za ubojstvo, koji je pokušao pobjeći u zelenom džipu marke Daihatsu, registracijskih oznaka KA 876 EJ. Bjegunac je policiji pobjegao na sporedni put, ali je ubrzo sustignut, no je li naposljetku pobjegao policiji zasad nije poznato.

"Dio oružja koje je tu pred vama zaplijenjeno je kod Siska. Dio obrade je završen, no veliki dio obrade je pred nama", kazao je na konferenciji za novinare glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, upitan o potjeri kod Siska. Kazao je i da policija osim u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji intenzivno traga za počiniteljima atentata i u Sisačko-moslavačkoj te Ličko-senjskoj županiji. Kazao je i da konferencija nije zamišljena da se daju informacije vezane za ubojstvo na zagrebačkoj Savici, te da je ono u nadležnosti PUZ-a.

Prema neslužbenim saznanjima muškarac kojeg je policija gonila po Vukojevcu dovodi se u vezu sa Elvisom Hadžićem, navodnim atentatorom na Pukanića s fotorobota. Navodno je bivše vojno lice i stanuje u Vukojevcu u kući u kojoj je danas izvršen pretres.

I.M./A.B.
Foto: Index
 

Pročitajte više