Tko je napadač s Floride? "Vidio je dvojicu muškaraca kako se ljube i potpuno poludio"

Foto: MySpace

OMAR MATEEN, Amerikanac afganistanskog porijekla, identificiran je kao napadač koji je tijekom noći na nedjelju otvorio vatru u gay klubu Pulse u Orlandu na Floridi.

U krvavom pohodu koji je lokalna policija okarakterizirala kao teroristički čin Mateen je ubio najmanje 50, a ozlijedio još 53 osobe.

Njegovi roditelji rođeni su u Afganistanu, a samog Mateena policija je nadzirala neko vrijeme. Ipak, nikada nije bio metom policijske istrage, piše ABC News. Mateen ima 29 godina, a živio je u Port St. Lucieu.

Prema tvrdnjama policajca koji je stigao na mjesto događaja nakon dojave o talačkoj krizi, pucnjevi u klubu počeli su oko 2 sata ujutro. Uslijedila je talačka kriza, a potom i razmjena vatre s napadačem. Kriza je okončana tri sata kasnije, kada je napadač ubijen.

Homofobni manijak?

"Imamo tragove koji upućuju na to da je napadač naginjao određenoj ideologiji (islamskom ekstremiznu). Ipak, sada ništa ne možemo reći definitivno, istražujemo napad iz svih kuteva", rekao je za ABC i CBS agent FBI-ja Ron Hopper.

Otac napadača izjavio je da napad nema veze s religijom, već da je njegov sin postao vrlo ljut kada je vidio dvojicu muškaraca kako se ljube u gradu.

"Ispričavamo se svima zbog ovog što se dogodilo. Nismo bili svjesni činjenice da bi naš sin mogao učiniti ovako nešto. U šoku smo kao i cijela država", kazao je za NBC Mir Seddique, otac napadača.

Pročitajte više