Nasilnik koji je lomio ruke mladiću u Srbiji je pravnik i bivši reprezentativac

Foto: Screenshot Blic, MUP Srbije

NOVOSADSKA policija privela je jučer dvije osobe zbog sumnje da su pomogle Ivanu Kontiću, koji je osumnjičen da je u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu nanio teške tjelesne ozljede.

Jedan od privedenih, kako prenose Novosti, pokušao je pobjeći prilikom privođenja, ali su ga policajci u tome spriječili. Novosti pišu kako su u tijeku pretresi na više lokacija u Novom Sadu.

Podsjetimo, srpska policija intenzivno traga za Ivanom Kontićem koji je zajedno s grupom divljaka pretukao mladića prije oko dva i pol tjedna. No, kako su objavili srpski mediji, Kontić je mladića toliko mlatio da ga je onesvijestio, a onda ga je nastavio udarati. Na snimci se vidi kako prvo odlazi, a onda se vraća i doslovno lomi obje ruke onesviještenom muškarcu koji nepomično leži na ulici.

Kontić se dao u bijeg, a policija je pozvala građane da se, ako imaju bilo kakvu informaciju o osobi s fotografije, jave Policijskoj upravi Novi Sad na broj telefona 064-892-3876 ili na broj u ministarstvu 011-362-7223.

Tko je nasilnik koji je slomio ruke onesviještenom mladiću?

Ivan Kontić je, kako doznaje Blic, diplomirani pravnik i svojevremeno je bio reprezentativac Crne Gore u judu.

Javljaju i da ima dvojno državljanstvo, srpsko i crnogorsko. Sumnja se da je pobjegao upravo u Crnu Goru.

Diplomirao je pravo na Sveučilištu Union u Beogradu, a posljednjih godinu dana radio je u jednom odvjetničkom uredu u Novom Sadu. Bio je upisan i u Odvjetničku komoru Vojvodine kao pripravnik.

Nekoliko mjeseci je, istovremeno, radio i kao zaštitar u kockarnici ispred koje je pretukao mladića. Kako doznaje Blic, žrtvu zna otprije i bili su u dobrim odnosima, pa nije jasno zbog čega ga je tako brutalno pretukao.

Pročitajte više