Tko je novi HDZ-ov ministar turizma i sporta?

Foto: FaH

Ministarstvo turizma i sporta u novoj vladi vodit će HDZ-ov Tonči Glavina, dosadašnji državni tajnik, koji će na ministarskom mjestu zamijeniti Nikolinu Brnjac.

Četrdesettrogodišnji ​​​​​​Tonči Glavina (1980.) je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta od kolovoza 2017. godine. 

Obrazovao se u Americi

Ima magisterij strateškog poslovnog upravljanja i izvršnog menadžmenta američkog Wesley Collegea u Doveru, gdje je ujedno stekao i fakultetsku diplomu (ekonomija, smjer poslovna ekonomija i marketing). Pohađao je srednju školu MacArthur High u mjestu Lawton u Oklahomi.

U Doveru je dvije godine vodio studentski centar, a zatim je dvije godine radio kao projekt menadžer u tvrtki koja je razvijala rezidencijalne projekte.

Prije nego što je postao državni tajnik, radio je kao direktor strateškog upravljanja i direktor hostela destinacijske menadžment kompanije (turoperator, agencija i hotelijer) specijalizirane za dječji i omladinski turizam Eklata. 

Bio šef poduzetničkog inkubatora

Također, bio je i direktor Poduzetničkog inkubatora Klis, društva u vlasništvu Općine Klis koje je operativno tijelo za izradu i provedbu strategije razvoja Općine Klis s posebnim naglaskom na turizam i razvoj destinacije, izradu projekata za povlačenje vanjskih izvora financiranja i poticanje poduzetništva.

Član je upravnog odbora Grupe 100, organizacije koja okuplja hrvatske poslovne ljude i poduzetnike u dijaspori s ciljem promicanja direktnih ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Od 2021. potpredsjednik je Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a, od 2016. je član Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, a od 2014. predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. 

Od 2012. je član Odbora za turizam Hrvatske demokratske zajednice.

Oženjen je Amerikankom Tracey Allison Glavinom.

Pročitajte više