Tko je novi HDZ-ov ministar turizma i sporta?

Foto: FaH

Ministarstvo turizma i sporta u novoj vladi vodit će HDZ-ov Tonči Glavina, dosadašnji državni tajnik, koji će na ministarskom mjestu zamijeniti Nikolinu Brnjac.

Četrdesettrogodišnji ​​​​​​Tonči Glavina (1980.) je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta od kolovoza 2017. godine. 

Obrazovao se u Americi

Ima magisterij strateškog poslovnog upravljanja i izvršnog menadžmenta američkog Wesley Collegea u Doveru, gdje je ujedno stekao i fakultetsku diplomu (ekonomija, smjer poslovna ekonomija i marketing). Pohađao je srednju školu MacArthur High u mjestu Lawton u Oklahomi.

U Doveru je dvije godine vodio studentski centar, a zatim je dvije godine radio kao projekt menadžer u tvrtki koja je razvijala rezidencijalne projekte.

Prije nego što je postao državni tajnik, radio je kao direktor strateškog upravljanja i direktor hostela destinacijske menadžment kompanije (turoperator, agencija i hotelijer) specijalizirane za dječji i omladinski turizam Eklata. 

Bio šef poduzetničkog inkubatora

Također, bio je i direktor Poduzetničkog inkubatora Klis, društva u vlasništvu Općine Klis koje je operativno tijelo za izradu i provedbu strategije razvoja Općine Klis s posebnim naglaskom na turizam i razvoj destinacije, izradu projekata za povlačenje vanjskih izvora financiranja i poticanje poduzetništva.

Član je upravnog odbora Grupe 100, organizacije koja okuplja hrvatske poslovne ljude i poduzetnike u dijaspori s ciljem promicanja direktnih ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Od 2021. potpredsjednik je Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a, od 2016. je član Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, a od 2014. predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. 

Od 2012. je član Odbora za turizam Hrvatske demokratske zajednice.

Oženjen je Amerikankom Tracey Allison Glavinom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.