Vlasnica kafića iz Rijeke: Video brutalnog ubojstva presnimio je policajac

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

SUTKINJA istrage Županijskog suda u Rijeci odredila je jučer zadržavanje u istražnom zatvoru Romanu Brnadi, osumnjičenom za teško ubojstvo žene u nedjelju u središtu Rijeke.

Sutkinja istrage ocijenila je da je ubojstvo počinjeno na sablažnjiv način, usred dana na javnom mjestu, te da je riječ o izuzetno brutalnom načinu počinjenja. Osumnjičenog za teško ubojstvo Brnadu su danas preselili u zatvorsku bolnicu u Zagreb. 

 

Policija: Utvrđujemo kako je snimka dospjela u javnost

Romana Brnadu se sumnjiči da je u nedjelju 6. veljače poslijepodne u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke fizički napao 67-godišnju ženu. Udarao ju je rukama i nogama po glavi i tijelu usmrtivši je na mjestu događaja te potom pobjegao.

Ubrzo se u javnosti pojavila snimka nadzornih kamera koja pokazuje brutalni zločin. Iz PU primorsko-goranske kažu da policija istražuje kako je snimka procurila u javnost.

"Poduzimamo mjere i radnje, a u cilju utvrđivanja kako je snimka dospjela u javnost", kažu iz policije.

Vlasnica kafića: Znam tko je presnimio snimku

Vlasnica kafića Pin dala je izjavu za Novi list.

"Želim se oglasiti zbog sporne snimke nadzornih kamera tragičnog događaja u kafiću Pin. Snimku je presnimio policijski službenik na mjestu događaja, a kao dokaz u istrazi. Nisam upoznata s time kome je i zašto snimka proslijeđena. Napominjem da je nisam snimala, a niti sudjelovala u objavi iste", rekla je vlasnica.

Novi list tvrdi da ima neslužbene informacije da je upravo jedan od policajaca mobitelom snimao snimke s nadzornih kamera. 

Policijskoj upravi primorsko-goranskoj su, vezano za slučaj, poslali upit što su poduzeli u vezi s otkrivanjem osobe koja je proširila snimku. Primili su kratki službeni odgovor.

"Nastavno na Vaš upit obavještavamo Vas da poduzimamo mjere i radnje, a u cilju utvrđivanja kako je snimka dospjela u javnost", stoji u odgovoru.

Pročitajte više