Todorić nakon saslušanja ključnog svjedoka: DORH ga je plaćao i dalje ga plaća

Foto: Karlo Klasić/Index

DANAS je završeno saslušanje financijskog vještaka Ismeta Kamala u aferi "veliki Agrokor". Obrana prvookrivljenog Ivice Todorića tvrdi da je Kamalov vještački nalaz, koji je državu stajao 8.6 milijuna kuna, nezakonit, jer su ga umjesto poljskog KPMG-a izradili hrvatski vještaci koji su u sukobu interesa jer su radili za Agrokor u vrijeme izvanredne uprave. Zatražili su izuzeće tog izvještaja kao nezakonitog dokaza, a Todorić priprema nove kaznene prijave.

"On je opet nama dao informaciju da su ljudi iz DORH-a njega dva puta zvali na sastanak pa su s njim razgovarali i pripremali ga vjerojatno. DORH ga i danas plaća i prije ga je plaćao, a ustvari svjedok je", rekao je Todorić nakon saslušanja.

Odluka će biti donesena za tjedan dana

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijet će u srijedu, 29. ožujka, odluku je li financijsko vještačenje Ismeta Kamala zakonit ili nezakonit dokaz, nakon čega bi trebala uslijediti i odluka o osnovanosti optužnice u slučaju "veliki Agrokor", doznaje Nova TV na sudu.

Nakon odluke optužnog vijeća o zakonitosti vještačenja financijskog vještaka Ismeta Kamala, nezadovoljna strana ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu, koji je već jednom prihvatio žalbe obrane i vratio Županijskom sudu to vještačenje na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1.2 milijarde kuna iz koncerna Agrokor.

Pročitajte više