Todorićeva teorija o Marićevoj ostavci: "Plenković je pripremio medijsku bombu"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

IVICA Todorić komentirao je ostavku Zdravka Marića. Marić je, podsjetimo, nekad radio u Agrokoru i bio Todorićev blizak suradnik. A onda je godinama bio Plenkovićev ministar. Todorić tvrdi da mu je Plenković protuzakonito oduzeo Agrokor.

"PLENKOVIĆEVA SLAMKA SPASA", stoji u naslovu Todorićeve objave.

"Analizirajući događanja vezana uz Marića najbliže sam stavu (neovisno što Plenković i Marić govorili) da je jedan od mogućih razloga ostavke Marića:

Gubitak Republike Hrvatske u sporu protiv MOL-a na Međunarodnom centru za rješavanje investicionih sporova u Washingtonu (ICSID). Spor je pokrenuo MOL. Hrvatska će morati platiti iznos između 250-300 milijuna EUR plus kamate.

Temeljita analiza o ovome slučaju bi razotkrila mnoge činjenice koje bi teško optužile Plenkovića za predaju INA-e MOL-u i upravo to se je trebalo po svaku cijenu izbjeći", piše Todorić.

"Isto tako to bi otvorilo priču o arbitraži vezanoj za Agrokor što bi još više kompliciralo poziciju Plenkovića", piše Todorić.

Onda je rekao da je Plenković na ovaj način pripremio najjaču moguću medijsku bombu.

"Kako bi izbjegao dramatične dokaze protiv sebe (pokušava sve staviti pod tepih) Plenković je planski pripremio najjaču moguću medijsku bombu da se spasi. Dakle Marić odlazi da se pokuša spasiti Plenkovića", piše Todorić u objavi.

Pročitajte više

 

Pročitajte više