Tojčić: Bandićeve izjave nisu korektne

ZAMJENIK zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić (HNS) na današnjoj konferenciji za novinare je opovrgnuo izjave svog kolege, također zamjenika gradonačelnice Milana Bandića (SDP) date novinarima po povratku na posao nakon oporavka od moždanog udara po kojima "Gradsko poglavarstvo bez Bandića ne može funkcionirati".

"Bandićeve izjave daju iskrivljenu sliku o radu Poglavarstva", izjavio je Tojčić, ističući kako je "Bandić sve radio zbog svoje osobne promocije, na račun digniteta Gradskog poglavarstva, a da su ga novinari po povratku s bolovanja popratili kao Mesiju".

Nekorektno je prema članovima Poglavarstva davati izjave da Poglavarstvo nije previše radilo, dok njega (Bandića) nije bilo, rekao je Tojčić naglasivši da Poglavarstvo nikada nije bolje radilo, bez sukoba, kao u ova dva mjeseca dok Bandića nije bilo.

Na novinarsko pitanje je li to znači da je Bandić najveći "kamen spoticanja" u radu Poglavarstva, Tojčić je odgovorio da će to ljudi sami zaključiti. "Očekivao sam da će Bandić doći i početi mirno raditi svoj dio posla. Razumijem njegovu želju da bude gradonačelnik, ali on to može biti jedino na izborima", kazao je.

Tojčić je rekao da bi bilo žalosno i za Zagreb i za Poglavarstvo da ako netko od njih "ispadne iz stroja" da Gradsko poglavarstvo ne može funkcionirati. Dodao je da može razumjeti Bandićevu izjavu - da izborna kampanja počinje kad se objave izborni rezultati i da nema ništa protiv da on to radi, ali neka to ne radi na račun Grada i gradskog proračuna.

Istaknuo je da je zagrebačko Poglavarstvo dok je Bandić zbog bolesti bio odsutan radilo vrlo dobro. U srpnju je održano osam sjednica Poglavarstva, na kojima je riješeno niz problema, a među ostalim konačno je donešen i GUP (generalni urbanistički plan), riješeni su problemi s Croatibusom i naplaćeno potraživanje Grada. Projekti će biti realizirani na vrijeme, poglavito rekonstrukcije ulica, a također i dostava udžbenika u zagrebačke škole.

Pročitajte više