Tomašević: Ne razumijemo zašto SDP podržava trgovačku koaliciju Bandića i HDZ-a

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ZASTUPNIK u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ!) i član platforme Možemo!, koja će se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima, ponovio je kako je HDZ pokazao neodgovornost raspuštanjem sabora prije nego što je izglasan Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa.

Predstavnici dijela zagrebačke oporbe proveli su noć pred zgradom Hrvatskog sabora, čime su iskazali neslaganje s najavljenim raspuštanja Hrvatskog sabora prije nego što je donesen zakon o obnovi Grada Zagreba. Premijer ih je danas zbog toga nazvao političkim aktivistima, pa i političkim profiterima.

"Već dva mjeseca nema Zakona o obnovi Zagreba, a izvjesno je da ga neće biti bar još toliko. To ovu vladu čini političkim pasivistima", rekao je Tomislav Tomašević za N1

Novac za bolnicu u Mostaru

Naveo je i kako je vlada izdvojila za interventne mjere 140 milijuna kuna, ali ako se to stavi u kontekst uz 143 milijuna kuna za noviju bolnicu u Mostaru, kojoj su toliko dali za borbu protiv koronavirusa, možemo reći da "nisu baš odriješili kesu", kaže Tomašević.

"HDZ ranim izlaskom na izbore pokazuje da su oni koronaprofiteri i da stavljaju interese stranke na prvo mjesto. Plenković je rekao krajem ožujka da će ići sa Zakonom o obnovi grada kroz koji dan, a zašto to nije uradio, pitajte njega", rekao je Tomašević. 

Rekao je kako ih nije iznenadilo da trgovačka koalicija Milana Bandića i HDZ-a čini sve u svom interesu, ali da ne razumiju zašto to podržava SDP.

"SDP nema snagu da vodi oporbu u saboru i zato prvi put ulazimo na parlamentarne izbore", rekao je Tomislav Tomašević. 

Pročitajte više