VIDEO Tomašević: Gradsku plinaru Zagreb Opskrbu je blokirao PPD

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

TOMAŠEVIĆ je odgovorio na pressici da je PPD blokirao Gradsku plinaru Zagreb Opskrbu.

 

“Već jutros je deblokiran račun”, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

Dodao je da je riječ o zadužnici koju je jučer aktiviralo Prvo plinarsko društvo prema GPZ-u Opskrba, ali je dug do kraja dana podmiren.

Smatra da je aktiviranje zadužnice nekorektan potez PPD-a, za kojega, kaže, nije bilo potrebe. 

Riječ o kršenju dogovora između PPD-a i Opskrbe od veljače ove godine. Uredno su se podmirivale obveze, u prosjeku je kašnjenje prema PPD-u bilo 15 dana, dodao je. 

Podsjetio je da Opskrba posluje u gubitku od pola milijarde, zbog štetnih ugovora koje je bivša uprava potpisala nakon njihovog dolaska za vlast. Dugoročno, to je neodrživo, ali još uvijek se pronalazi najbolje rješenje, poručio je Tomašević. 

O Svetom duhu

Komentirajući medijske natpise da je u bolnici Sveti Duh nestalo lijekova u vrijednosti od dva milijuna kuna, Tomašević je istaknuo da je revizija poslovanja te bolnice pokrenuta nakon preuzimanja njenog upravljanja, te da i dalje traje. 

“S obzirom na te natpise, najavljena je i zdravstvena inspekcija i onda će se vidjeti je li bilo nepravilnosti”, rekao je Tomašević i dodao da taj slučaj ne želi komentirati do završetka revizije Gradskog ureda za zdravstvo i nalaza inspekcije.

Pročitajte više

 

Pročitajte više