Tomašević: Pripremamo tužbu protiv natječaja HERA-e

Foto: FaH

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je danas da se vezano za odluku HERA-e kojom je posao javne opskrbe plinom u Zagrebu dobilo Međimurje-plin, a izgubila tvrtka Gradska plinara Zagreb-Opskrba, priprema upravna tužba, o čemu će uskoro obavijestiti javnost.

"Priprema se upravna tužba protiv natječaja HERA-e, koja će ići prema Upravnom sudu i detalje oko te tužbe ćemo obavijestiti javnost vrlo skoro", rekao je Tomašević na otvaranju novoizgrađenog dječjeg vrtić Ivanja Reka.

U njoj će, kaže, iznijeti argumente zašto smatraju da taj natječaj treba poništiti. 

"HERA je ovom odlukom napravila veliki izazov"

S druge strane, istaknuo je da GPZO radi sve pripreme da može ići u tržišnu utakmicu s Međimurje plinom. Tu su, ističe Tomašević, ključni razgovori s dobavljačima, jer je ključna cijena plina koju će dobiti od dobavljača, s obzirom na to da je gradska plinara razdijeljena u obliku preprodaje plina, nema svoj plin, nego ga kupuje na tržištu da bi ga onda prodali građanima i ostalim korisnicima.

HERA je iznijela neka pravila vezana za prebacivanje koje se moraju poštivati, ali o tome će, najavio je gradonačelnik, govoriti više kad ćemo govoriti o tužbi.

"HERA je s ovom odlukom napravila jedan izazov zapravo i za Međimurje plin i za GPZO jer Međimurje plin ne zna koju količinu plina da kupi, jer ne zna koliko će kupaca ostati na GPZO-u, a s druge strane ne zna to ni GPZO", rekao je Tomašević.

Sutra rezultati upisa u vrtiće

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec, najavila je da će sutra Grad objaviti rezultate upisa u dječje vrtiće, a očekuju da će situacija biti bolja nego lani s o s obzirom na to da su uz ovaj danas još prije otvoreni vrtići u Kašini, Sesvetama, Odranskom Obrežu i Sesvetskoj Selnici.

Gradonačelnik Tomašević i zamjenici Dolenec i Luka Korlaet otvorili su danas novi područni objekt Dječjeg vrtića Zrno u kojem će od nove pedagoške godine boraviti stotinjak djece u pet odgojnih skupina o kojima će skrbiti 15 novozaposlenih djelatnika. Vrijednost radova i opremanja vrtića je oko 4,4 milijuna eura, a cjelokupan iznos je financiran iz Gradskog proračuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.