Tomašević: Smeće će se sutra odlagati na sigurnoj lokaciji. Sindikalac: Koja je to?

Screenshot: HRT

Do sutra nema odlaganja otpada na Jakuševcu, a sutra će se, kako su rekli iz Grada, odlagati na drugoj strani gdje, tvrde, nema opasnosti. Zdravko Stoilković, predsjednik Sindikata radnika Čistoće u Zagrebačkom holdingu, kazao je za HTV kako ne zna koja je to sigurna lokacija. 

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

"To više ne smije biti nekakva improvizacija. Radnici ne smiju doći ovdje na deponij. Vidjeli smo prije mjesec dana, odronio se deponij s jedne strane i tada smo pretpostavili da opasnost postoji na drugom dijelu deponija. Kolegica iz podružnice Zrinjevca, iz našeg sindikata, pisala je upravi Zagrebačkog holdinga i svom voditelju da se zbog potencijalne opasnosti zabrani da se radnici Zrinjevca kreću ovdje. I, nažalost, evo, dogodilo se to što smo mogli pretpostaviti, s obzirom na narušenu sigurnost ovog deponija", kazao je Stoliković. 

"Ne znam koja je to površina bez opasnosti"

Istaknuo je da će vidjeti s Upravom koja je to lokacija na kojoj bi se odlagalo.

"Znači, improvizacije više nema. Mora se garantirati sigurnost našim radnicima da mogu odložiti otpad bez bilo kakve opasnosti. Ali ne znam koja je to površina. Nismo vodili nikakve razgovore oko toga", rekao je, dodavši da su radnici "potreseni, zabrinuti i boje se opasnosti od mogućeg daljnjeg klizanja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.