Tomašević poduzetnicima: Javljajte se na natječaje. Nema više veza, to je iza nas

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

Zagreb u 2024. godini očekuje 220 milijuna eura kapitalnih ulaganja, što je prilika za suradnju s lokalnim tvrtkama, istaknuto je danas na radnom ručku HUP-a - Udruge malih i srednjih poduzetnika s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem. Tomašević je rekao kako Zagreb u idućoj godini čeka 220 milijuna eura kapitalnih ulaganja, što je ogroman investicijski iskorak, a realizacija će ovisiti o kapacitetima tvrtki u gradu, posebice tvrtki iz građevinskog sektora da sve to prate.

Od strateških projekata izdvojio je Paromlin čija je vrijednost investicije 85 milijuna eura i čiji početak radova se očekuje kroz mjesec ili dva, zatim blok Badel, stadion Zagreb, bazen Špansko itd. Tomašević je pozvao poduzetnike da se javljaju na javne nabave. "Nema namještanja natječaja, to je vrijeme iza nas", poručio je.

Weber: Bez poduzetnika nema uspješne lokalne samouprave

Glavna direktorica HUP-a Irena Weber je istaknula kako je pred Zagrebom veliki investicijski zamah, veliki posao obnove grada i u realizaciji tih projekata poduzetnici su spremni sudjelovati.

Taj investicijski zamah predstavlja izazov, ali i priliku za jačanje suradnje s poduzetnicima koja može rezultirati inovativnim projektima koji će transformirati Zagreb u održiv, zeleni grad, ali i grad jakog gospodarstva i kvalitetne infrastrukture, rekla je.

Weber je istaknula kako bez poduzetnika nema uspješne lokalne samouprave, a bez dobre suradnje s lokalnom samoupravom i međusobnog uvažavanja nema ni uspješnog poslovanja, nema rasta, razvoja, novih zapošljavanja, podizanja plaća ni investicija u lokalne sredine.

"Spremni smo sudjelovati u realizaciji projekata koje priprema grad"

Poslodavci su, kako je kazao predsjednik HUP-a - Udruge malih i srednjih poduzetnika Petar Šimić, spremni sudjelovati u realizaciji projekata koje priprema grad. Osim sudjelovanja u strateškim projektima, poduzetnici su važnim istaknuli javnu nabavu, koja bi trebala biti brža i efikasnija, zatim digitalizaciju, razvoj gradskih četvrti, odnosno stambenu politiku, razvoj industrijskih zona itd.

Predsjednik HUP-a Mihael Furjan je rekao kako će gradski projekti donijeti dodatne investicije i nada se da će se ti projekti realizirati. "Dio projekata već je davno obećavan, spominju se zadnjih desetak, dvadesetak godina i nadamo se da će doći do njihove realizacije, što će donijeti i dodatne investicije, multiplicirani efekt na dobar dio poduzetnika u gradu i bolji život građana", kazao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.