tomčić: HSS od jučer govori otvoreno

Predsjednik Hrvatskoga sabora i Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić rekao je danas u Zadru da ta stranka od jučer, od saborske rasprave o proglašenju ribolovnoekološke zone, govori otvoreno i da nikoga neće štedjeti, ni partnere iz koalicije ni suparnike iz oporbe.

"Svi imaju 'putra na glavi'", ustvrdio je Tomćić govoreći o saborskoj raspravi o proglašenju ribolovno-ekološke zone i napada oporbenih stranaka na HSS na današnjem skupu HSS-ovaca iz 9. i 10. izborne jedinice u Zadru, kojim je ta stranka počela predizbornu promidžbu.

Tomčić je, među ostalim, rekao da hrvatska politika ne može počivati na lažima, objedama i falsifikatima. Dodao je kako je HSS zauzeo ispravnu taktiku i da će na izbore izići samostalno, a nakon izbora uloga te stranke bit će presudna za sastavljanje buduće Vlade.

U nastavku je rekao da HSS igra otvorenu igru pred hrvatskim narodom i da taj narod želi pridobiti za program i viziju te budućnost zemlje. "Ova se država ne može zadovoljiti stopama rasta od 2,3 ili pet posto, jer postoje svi uvjeti za veće stope. Moramo imati visoke razvojne stope BDP-a koji se baziraju na proizvodnji i visokoj stopi zaposlenosti", rekao je Tomčić i dodao kako - otkad je stvorena država - "postoji pogrešan gospodarski koncept". HSS će ponuditi "novi integralni koncept ekonomije koja će biti partner globaliziranom tržištu", istaknuo je Tomčić.

Dalje, HSS ne prihvaća neoliberalni pristup prepuštanja tržištu. Ne može se zanemariti socijalna i demografska politika, te zato, rekao je Tomčić pri kraju govora u Zadru, pozivamo sve dobronamjerne stručnjake koji misle da mogu stati uz program razvoja HSS-a da nam se pridruže i pridonesu razvoju HSS-a i Hrvatske. HSS će uvesti u buduću Vladu sretnu kombinaciju politike i struke, rekao je Tomčić članovima te stranke iz Like i Dalmacije.

Na skupu su govorili predsjednik Kluba saborskih zastupnika HSS-a Luka Trconić, ministar poljoprivrede Božidar Pankretić, koji je objavio da je potpisao rješenje o upisu zadarske Tvornice duhana u Upisnik proizvođača duhanskih proizvoda i kako za 30-ak dana može početi proizvodnju, predsjednik dalmatinskoga HSS-a Ante Markov i drugi.

(Hina) ima mć

Pročitajte više