Tomčić: Uputit ću Vladi HSLS-ov zahtjev za raspravu o stanju sigurnosti

PREDSJEDNIK Sabora Zlatko Tomčić u Saboru je izjavio da će danas Vladi uputiti zahtjev HSLS-a da u Sabor tijekom dana dođu predstavnici Vlade i izvijeste zastupnike o stanju sigurnosti.

Joško Kontić je na početku današnjeg zasjedanja ponovio jučerašnji zahtjev Kluba HSLS-a da u Sabor hitno dođe predstavnik Vlade i izvijesti o napisima u ´Slobodnoj Dalmaciji´.

Kontić je upozorio da je ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) Željko Žganjer u intervjuu ´Slobodnoj Dalmaciji´ prije dva dana izjavio da ´kriminalci imaju svoje ljude u srcu sudstva, policije i sigurnosnih službi´.

Stoga je zatražio da u Sabor dođu premijer, ministrica pravosuđa, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade za koordinaciju sigurnosnih službi, te izvijeste zastupnike o stanju sigurnosti, kao i da ravnatelj USKOK-a Saboru podnese izvješće.

´Prije nekog vremena na ovoj je govornici slično govorio i bivši državni odvjetnik Radovan Ortinsky, o čemu još nismo dobili očitovanje Vlade, a javnost ima pravo znati kakvo je stanje sigurnosti u Hrvatskoj´, rekao je Kontić.

Podsjetio je i na nedavno postavljanje eksploziva pod automobil Ninoslava Pavića, te iznio podatke iz anketa da je skoro tri četvrtine građana zabrinuto za stanje sigurnosti.

´Čitav niz događaja u posljednje vrijeme, pa i ova eksplozija, navodi na pomisao kako je moguće posrijedi provedba neke dobro razrađene strategije kaosa. Kada to kaže ravnatelj USKOK-a smatramo da Sabor o tome mora dobiti punu informaciju´, naglasio je Kontić.

Pročitajte više