Torcida tuži Večernji list zbog "notorne laži o batinanju homoseksualaca"

UDRUGA navijača splitskog Hajduka definitivno će podići sudsku tužbu protiv Večernjeg lista zbog teksta u kojem je novinar toga dnevnika napisao da se pripadnici Torcide spremaju na akciju batinanja homoseksualaca okupljenih na Hvaru.

Ne radi se, kako je poznato, o domaćem stanovništvu, već o homoseksualcima turistima, koji su ovog ljeta opsjeli najsunčaniji hrvatski otok. Sama činjenica da se Hvar polako pretvara u raj za homoseksualce podigla je buru među tamošnjim stanovništvom i Crkvom, a mediji poput Večernjeg lista i Slobodne Dalmacije u svojim senzacionalističkim  tekstovima otišli su i korak dalje.

Naime, u jednom od Večernjakovih tekstova objavljena je, kako tvrde u Torcidi, notorna laž. Navodno nitko od njih nije niti pomišljao na brutalno sprječavanje bilo kakve homoseksualne parade na glavnom gradskom trgu, oštro osuđene i od hvarsko-bračko-viškog biskupa Slobodana Štambuka.

Na mobitel glavnog tajnika Torcide Tonija Ljubića u utorak se javio član uprave te navijačke udruge, koji je Indexovoj redakciji potvrdio kako se već radi na podizanju tužbe protiv Večernjeg lista.

"Upravo sam razgovarao s našim odvjetnikom koji kaže da ne bi bilo dobro u javnost izlaziti s detaljima sve dok tužba ne bude u potpunosti definirana. Nakon što složimo oblik tužbe, bit će lakše, a nadasve i profesionalnije razgovarati o svemu. Zasad možemo sa sigurnošću reći samo da ćemo tužiti Večernjak." - poručuju iz Torcide.

"Zaista je strašno da nas nitko od novinara nije niti kontaktirao prije objave spornog teksta, koji je sastavljen od čistih laži. Nismo imali namjeru tući homoseksualce niti nas zanima što rade. Od Večernjaka smo prvotno zatražili demantij, ali isti nikada nije objavljen. Stoga smo odlučili cijeli slučaj odvesti na sud." - dodao je član Torcidine uprave.

Na Večernjakov članak oštro je reagirao i bivši predsjednik Udruge Iskorak i borac za prava homoseksualaca Dornio Manzin, zgražajući se nad homofobijom koja izvire iz gotovo svakog napisa navedenog medija.

"Nevjerojatno je to da Večernjak izmišlja kako će skupina navijača doći tući goste i to još povezuju s izjavom biskupa Štambuka. Zaboga, pa ako imate dojavu da će netko nekoga tući - onda se o tome treba obavijestiti policija, a ne o tome pisati. Navijači Torcide nigdje se službeno nisu o tome izjasnili, ali su maliciozni urednici Večernjeg lista očito htjeli da do takvog incidenta dođe nakon njihove izmišljene priče. Prestrašno!" - napisao je Manzin u svom priopćenju za javnost.

D.R.

Pročitajte više