Torcida u Splitu slavila rođendan, ogromne gužve u gradu. Šef KBC-a: Očekujemo porast

Foto, Video: Miroslav Lelas/PIXSELL

PREMA jučerašnjem izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u toj su županiji jučer imali 352 novozaražena koronavirusom. 

>>Policija potvrdila: U Splitu se jučer okupilo oko 3000 ljudi

Na bolničkom liječenju nalazi se 75 covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 7 osoba nalazi na respiratoru.

Bio je to dan s najviše novozaraženih u toj županiji, a najviše novozaraženih je bilo iz Splita, njih 128. 

Proslava rođendana Torcide

Unatoč svemu, navijačka skupina Torcida od utorka navečer je slavila 70. rođendan. Snimke bakljadi, dimnih zavjesa i proslava jučer su obišle zemlju, a slavilo se i kasno navečer.

Torcida je proslavu rođendana sinoć održala i na splitskoj Pjaci oko 20 sati, a potom su krenuli u povorku ulicama grada. 

Prema fotografijama iz Splita bilo je prisutno više od 50 ljudi, a prema najnovijim mjerama koje je donio Nacionalni stožer zabranjena su javna okupljanja više od 50 ljudi. Okupljanja više od 30 ljudi moraju dobiti odobrenje Ravnateljstva civilne zaštite, a okupljeni moraju nositi maske ako ne mogu držati distancu. 

Cijeli događaj je, vidljivo je iz fotografija, osiguravala i policija. Index je poslao upit Ravnateljstvu civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinske županije te smo ih pitali, između ostalog, je li ovo okupljanje bilo odobreno, a ako nije, pokreće li policija određena postupanja s obzirom na kršenje odredbi Nacionalnog stožera.

Odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo. 

Meštrović: Naravno da očekujemo porast slučajeva

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović jutros je rekao kako se nakon ovog okupljanja očekuje porast broja slučajeva.

“Naravno da očekujemo, to je lako moguće, to jesu mladi ljudi, možda neće oni biti ti koji će doći u bolnicu, ali svi zaraženi i asimptomatski mogu prenositi infekciju dalje”, rekao je jutros u emisiji U mreži prvog. 

Upravo su on i Željka Karin, ravnateljica splitskog NZJZ-a, jučer upozorili kako u Splitu brojke rastu iz dana u dan te da je vrijeme za uozbiljiti se.

Pogledajte jučerašnje fotografije iz Splita:

Pročitajte više