Torcida u Zagrebu prebila slučajnog prolaznika, čekaju ga dvije teške operacije

Screenshot: Nova TV/Dnevnik.hr

PRIPADNICI Torcide, navijačke skupine splitskog Hajduka, jučer su prije derbija s Dinamom u Zagrebu brutalno pretukli slučajnog prolaznika. 

Skupina huligana iskočila je iz kombija kojima su išli prema stadionu na križanju ulica Donje Svetice i Branimirove. Ondje su se navodno sukobili sa skupinom Bad Blue Boysa, a u sukobu je teško nastradao i slučajni prolaznik. Grupa huligana na semaforu je napala i teško ozlijedila 32-godišnjaka, koji, kako je izvijestila zagrebačka policija, nije pripadnik nijedne od navijačkih skupina niti je na sebi imao bilo kakva obilježja.

Vraćao se s obiteljskog ručka, slomili su mu gornju i donju čeljust te nos, sumnja se i na ozljede lubanje 

Napadnuti i teško ozlijeđeni prolaznik Ivan C. vraćao se s obiteljskog ručka. Išao je u suprotnom smjeru od onog koji vodi prema stadionu i kojim su se kretali navijači Hajduka. Oni su ga napali nakon što su izašli iz vozila na križanju dok je žrtva čekala na semaforu. Bacili su ga na pod, a njih desetak ga je tuklo. Pri tome je slučajnom prolazniku slomljena gornja i donja čeljust te nos, a sumnja se i na ozljede lubanje. Sada ga čekaju dvije teške operacije. 

Policija je privela 15 huligana Torcide, a nad 12 se provodi kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja vezanih uz počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Majka brutalno pretučenog prolaznika: "Slijedili su udarci samo u glavu"

O svemu su u Dnevniku Nove TV progovorili roditelji brutalno pretučenog prolaznika. 

''Dobio je prvi udarac u glavu kada je pao na pod. I slijedili su udarci samo u glavu, nigdje više u tijelo'', rekla je Štefica, majka napadnutog.

Dodala je kako nije bilo nikakvog povoda osim toga što se njezin sin našao na krivom mjestu. 

''Sve mu je smrskano, gornja i donja čeljust, čelo, nos'', kazao je Ivica, otac napadnutog 32-godišnjaka. 

Teške operacije

S teškim ozljedama prevezen je u KB Dubrava, gdje čeka operaciju nosa te gornje i donje vilice koje su tijekom napada slomljene. Policija je napadače privela i istražuje sve okolnosti.

Među uhićenom dvanaestoricom huligana ima i maloljetnika, javlja Nova TV. 

S obzirom na teške tjelesne ozljede koje je u premlaćivanju zadobio 32-godišnji prolaznik, očekuje se da policija protiv huligana podigne kaznene prijave. 

U tom slučaju im prijeti do osam godina zatvora. 

 

Pročitajte više