Toyota s američkog tržišta povlači luksuzni Lexusov terenac zbog greške

JAPANSKA tvornica automobila Toyota Motor Corp. obustavila je  prodaju svojeg luksuznog terenca Lexus GX 460 na tržištu SAD-a, nakon što je na testovima ustanovljeno da automobil ima tvorničku grešku zbog koje postoji opasnost od prevrtanja, prenose američki mediji.

Toyota je od svojih predstavništava u Americi zatražila da povuku sva vozila namijenjena prodaji, navevši kao razlog "sigurnosni rizik". "Situaciju s modelom GX 460 shvatili smo vrlo ozbiljno i namjeravamo otkriti i otkloniti probleme koje je identificirao Consumer Reports časopis", izjavio je generalni direktor Lexusa u SAD-u Mark Templin.

Grešku na luksuznom Lexusovom terencu otkrio je i objavio početkom ovog tjedna časopis Consumer Reports, tvrdeći da se GX 460 prilikom naglog skretanja zanosi u stranu i proklizava prije nego se aktivira ugrađeni mehanizam za kontrolu stabilnosti te da postoji opasnost od prevrtanja vozila.

Zbog toga je svojim čitateljima uputio upozorenje: Ne kupovati dok se nedostatak ne ukloni. Cijena ovog Lexusovog modela na tržištu SAD-a iznosi oko 52.000 dolara, a na hrvatskom ga tržištu nema u ponudi.

Pročitajte više