Tragedija u Komiži: Umrla i druga žrtva eksplozije boce za ronjenje!

TRAGEDIJA u Komiži. Oko 11.15 sati prilikom iskrcaja grupe poljskih turista s brodice šibenskih  registracija, eksplodirala je boca za ronjenje, najvjerojatnije zbog izlijetanja ventila. Na mjestu je poginula 48-godišnja Poljakinja, a teško su ozlijeđene još tri osobe. Svi su helikopterom HRZ-a prebačeni u splitski KBC.

U kritičnom je stanju bio 43-godišnji Poljak. Boca mu je eksplodirala kraj glave. Imao je frakturu lubanje i krvarenje u mozgu te je po dolasku u Split odmah prebačen u operacijsku salu. Nažalost, nije mu bilo spasa. Podlegao je ozljedama oko 15.45 sati. 

Dvadesetšestogodišnja Poljakinja zadobila je teške opekline trećeg stupnja, dok se treći ozlijeđeni Poljak, također 43-godišnjak, izvukao iz nesreće s lomom potkoljenice.

Organizator ronjenja zasad bez komentara

Poljaci su jutros doplovili iz Hvara u Komižu, odakle su trebali krenuti na ronjenje kod rta Stupište i otočića Barjak u organizaciji ronilačkog centra Dodoro. "Ne možemo ništa kazati u ovom trenutku. Hvala", bilo je sve što se moglo dobiti od ljudi iz centra.

Policija je na mjestu nesreće, u tijeku je očevid. Inspektori razgovaraju s vlasnikom kluba kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je eksplodirala boca za ronjenje te eventualna kaznena odgovornost za ovu tešku nesreću.

Na Vis policijskim gliserom iz Splita krenuo istražni sudac

Na Visu su šokirani tragedijom. Nikome ne ide u glavu kako je moglo doći do ovako teške nesreće. Pretpostavlja se da je boca bila neispravna, možda i prenapumpana zrakom. Navodno je boca pala i eksplodirala.

U istragu je uključena i Lučka kapetanija, a na Vis su policijskim gliserom krenuli i istražni sudac Davor Svalina te tužiteljica Marina Matušan.  

Pročitajte više