Tragedija u Velikoj Britaniji: Četvero male djece poginulo u požaru kuće

Screenshot: YouTube/ ExpressandStarNews

ČETVERO djece tragično je poginulo u požaru koji je zahvatio kuću u Staffordu, u Velikoj Britaniji, priopćila je lokalna policija, a prenosi The Guardian.

Glasnogovornik policije u Staffordshireu izjavio je kako su policija i vatrogasna služba reagirale na dojavu o požaru te izašle na teren u utorak, u 2.40 sati.

"Potraga na imanju na kojem je buknuo požar još uvijek traje, ali s velikom tugom možemo potvrditi smrt četvero djece. Dvoje odraslih i još jedno dijete prevezeni su u bolnicu, a smatra se kako nisu zadobili ozljede opasne po život“, rekao je glasnogovornik i dodao kako policija istražuje mjesto događaja kako bi utvrdila što je uzrokovalo požar.

“Prošla je cijela vječnost dok nisu stigla vatrogasna vozila“

“Kada su djelatnici stigli na teren, kuću je već ozbiljno zahvatio požar. Tri stanara, dvoje odraslih i jedno dijete, uspjeli su izaći iz objekta na vrijeme. Odmah su pregledani i prevezeni u bolnicu“, rekla je glasnogovornica hitne službe u West Midlandsu.

Susjedi su za medije opisali kako su vidjeli da je plamen zahvatio prozor na katu kuće te da je na početku izgledalo kao da gori samo spavaća soba. Dodali su kako im se činilo da je prošla cijela vječnost dok nisu stigla vatrogasna vozila i policija.

Malena djeca

Izjavili su kako je u kući koju je progutao požar živjela žena sa svojim partnerom i s petero djece, između dvije i osam godina starosti.

“Vidjela sam kako su muškarac i žena ušli u vozilo hitne pomoći. Bili su zamotani u deke i primijetila sam kako ona drži dijete u naručju. Pretpostavila sam da su se svi spasili. Tek sam kasnije saznala što se dogodilo“, rekla je susjeda novinarima.

Pročitajte više