Traktorist u Podravini podivljao i napao komunalnu redarku, sad mora platiti

Ilustracija: 123rf

TOMISLAV (25) je na Prekršajnom sudu u Varaždinu proglašen krivim jer je izazvao incident dok je traktorom orao zemlju na području Dravske ulice u Velikom Bukovcu kod Ludbrega. Na koncu je kažnjen zbog remećenja javnog reda i mira te mora platiti 780 kuna, piše Podravski.

Tereti ga se da je napao općinsku komunalno-poljoprivrednu redarku koja ga je željela upozoriti na to da mora počistiti zemlju koja je s pluga padala na prometnicu. On tvrdi da nije kriv, ali sud je na koncu povjerovao redarki i svjedocima.

U svojem iskazu na Prekršajnom sudu komunalna redarka navela je kako je po zanimanju inženjerka poljoprivrednog ratarstva, a radi u Gradu Ludbregu kao komunalna redarka za Općinu Veliki Bukovec.

"Potkraj listopada 2017. godine oko 13 sati bila sam na području Dravske ulice u Velikom Bukovcu te vidjela jednu mlađu osobu kako ore zemlju. Htjela sam ga zamoliti da stane kako bih ga upozorila da prilikom završetka posla počisti nanose zemlje koje nanio plugom na cestu. Nakon toga, on je stao, sišao sa traktora, prišao mi i počeo vikati na mene: ‘Ko te poslao?’. Rekla sam da ću mu objasniti, ali on je nasrtao fizički na mene i u jednom trenutku me gurnuo prema plugu. Uplašila sam se i rekla da ću pozvati policiju. No, ipak sam otišla u Općinu Veliki Bukovec k načelniku i zajedno s njim se vratila, a on je još uvijek orao zemlju. Iako nas je vidio, on je i dalje orao zemlju. Čak je u jednom trenutku, kada je okretao traktor, skoro zahvatio načelnika općine, pa smo vidjevši kako se ponaša ipak pozvali policiju", svjedočila je komunalna redarka.

On rekao da nije baš tako bilo

No mladi poljoprivrednik je ustvrdio kako se to nije baš tako dogodilo. Priznaje da je tog dana traktorom orao zemlju u Bukovcu i da je u jednom času tamo došla komunalno-poljoprivredna redarka.

"Rekla mi je da sam nanio na zemlju smeće, međutim kako to nije bila istina odgovorio sam joj da to nije točno. Rekla je da će me kazniti, pa je tada između nas došlo do prepirke, tako da joj nisam htio dati osobnu iskaznicu i pitao sam je: ‘Tko si ti? Tko te poslao? Ajde, sjedni u auto i odi odavde’!. Prilikom razgovora sišao sam s traktora i nalazio se pored nje. Nakon toga ona je otišla, međutim za kratko vrijeme se vratila s načelnikom općine, a ubrzo zatim su pozvali i policiju. Točno je da sam tom prilikom vikao na nju, međutim nije istina da sam je odgurnuo", branio se Tomislav pred prekršajnim sucem.

Sudac nije povjerovao njegovoj obrani te ga je proglasio krivim. Po svemu sudeći, čega ga i komunalna prijava za nanošenje zemlje s oranice na javnu cestu.

Pročitajte više