Transrodna zatvorenica napravila djecu dvjema ženama. Premještena u muški zatvor

Foto: Twitter

TRANSRODNA zatvorenica zbog koje su zatrudnjele dvije zatvorenice u jedinom ženskom zatvoru u New Jerseyju premještena je u muški zatvor. Demi Minor, koja služi 30-godišnju kaznu jer je nožem izbola svog bivšeg udomitelja, premještena je iz popravne ustanove Edna Mahan u popravnu ustanovu za mlade Garden State u lipnju.

Minor (27) se žali da su je stražari zlostavljali tijekom transfera iz jedne ustanove u drugu. U objavi na svom blogu tvrdi da se pokušala objesiti tijekom transfera. Navodi da je bila meta zatvorskih službenika, a "jedan od njih joj se rugao kada je tražila da je skine i pretražuje policajka". U zasebnoj objavi navodi da je pretučena tijekom premještaja. 

"Prihvatila sam da sam u muškoj ustanovi, ali nisam prihvatila da sam bilo što drugo osim žene"

Rekla je da je kratko bila zatočena u državnom zatvoru u New Jerseyju, gdje su je čuvari navodno oslovljavali s "on" više od 30 puta. Minorin slučaj postao je poznat u travnju kada je Odjel za zatvore u New Jerseyju otkrio da je odgovorna za trudnoću dviju zatvorenica.

"Prihvatila sam da sam u muškoj ustanovi, ali nisam prihvatila niti ću ikada pristati da sam bilo što drugo osim žene koja je slučajno transrodna", napisala je na svom blogu i optužila čuvare da su je maltretirali i prijetili joj. Tvrdi da joj je čuvar jednom prilikom rekao da "ovdje nema kamera, da su ovdje svi muškarci uključujući i nju".

Minor je optužila zatvor da joj je nanio nepopravljivu psihičku štetu izlažući je tim izazovnim situacijama. "Ne znam kako je živjeti kao muškarac i odbijam se ikada vratiti takvim navikama ili ponašanju", piše na svom blogu. Također se požalila da novi zatvor nema klimu ili kabelsku TV te da ne dopušta videoposjete ili LGBTQ grupe.

"Mentalno nisam bila svoja i gubim svoju bit. Demi, koja se želi šminkati i družiti s prijateljicama, ovdje nije dopuštena", napisala je. 

Zatvor koji prima trans-zatvorenike

Minor je iz Edne Mahan premještena nakon što se pokazalo da je odgovorna za trudnoću dvije zatvorenice. Ustanova s 800 zatvorenika počela je primati transrodne žene, uključujući one koje tek trebaju biti podvrgnute operaciji promjene spola nakon prošlogodišnje tužbe. Sada ima 27 trans-zatvorenika. 

Minor je imala 16 godina kada je provalila u kuću Theotisa Buttsa u Gloucester Townshipu, u saveznoj državi New Jersey. Butts ju je udomio, ali Minor više nije živjela s njim u vrijeme provale. Buttsa (69) je nekoliko puta izbola nožem, a potom je pobjegla u New York gdje je i uhićena. Nekoliko puta je osuđivana za krađu automobila. 

Minor je 2020. godine započela promjenu spola.

 

Pročitajte više