Tražio smjenu šefa HAC-a Stjepka Bobana pa ga optužili da je firmi ukrao motornu pilu!

UDRUGA branitelja Hrvatskih autocesta (HAC) zatražila je jutros ostavku predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića, zato što je, navodno, jedan sindikalist iz HAC-a u  privatne svrhe koristio motornu pilu koja je u vlasništvu tvrtke!

Moralno dno: Iz HAC-a su se krali milijuni, a hajka na sindikalista koji je posudio motornu pilu

Da bi se razumjelo motive ove akcije, treba podsjetiti da je HAC-ova braniteljska udruga zadnjih tjedana stala u obranu predsjednika uprave Stjepka Bobana u aferi oko zapošljavanja lažnih branitelja na naplatnim kućicama u Vrgorcu, a Stanić je u javnim istupima tražio njegovu ostavku.

"Ti ljudi su se srozali jako nisko. Preko jedne motorne pile pokušavaju skrenuti pozornost s velike pljačke koja se dogodila u HAC-u", kaže za Index sindikalist Stanić, i dodaje da su predstavnici HAC-ove udruge branitelja dotakli moralno dno, štiteći predsjednika Uprave koji je braniteljima i invalidima Domovinskog rata u Vrgorcu htio uskratiti radno mjesto.

Tražio je smjenu Stjepka Bobana zbog zapošljavanja lažnih branitelja. Onda je isplivala afera "motorna pila"

Inače, "kradljivac" motorne pile je Anđelko Kasunić, HAC-ov povjerenik u Nezavisnom cestarskom sindikatu, koji je zajedno s Mijatom Stanićem razotkrio niz afera u ovoj državnoj tvrtki, a zbog zadnje sa zapošljavanjem u Vrgorcu nije nemoguće da Kosorica razriješi Stjepka Bobana.

"Gospodin Anđelko Kasunić je iz baze u Brinju, bez dozvole, nezakonito, otuđivao stroj, odnosno motornu pilu. Pretpostavljamo da je istu koristio i na taj način stekao sebi ili nekom drugom materijalnu korist, a istovremeno Društvu načinio određenu štetu", stoji u priopćenju HAC-ovih branitelja koje potpisuje stanoviti Ilija Bošković.

On traži da Kasunić odstupi i iz Nadzornog odbora HAC-a, a upravo je otamo nedavno krenula inicijativa da Stjepko Boban da ostavku, nakon što je i Državni inspektorat utvrdio da je prekršio zakon u aferi oko zapošljavanja u Vrgorcu.

Boban je protuzakonito zapošljavao, a HAC će platiti kaznu. Zašto ga Kosorica ne smjeni?

I ne samo to. Inspektorat je potvrdio da je Boban izmijenio imena s liste koju mu je poslalo povjerenstvo, gdje se u potpunosti poštovao Zakon o pravima hrvatskih branitelja koji im daje prioritet kod zapošljavanja u državnim tvrtkama.

Tvrtka bi zbog toga mogla platiti između 10 i 300 tisuća kuna, a Boban od 5-15 tisuća.  Udruga HAC-ovih branitelja ni u jednom trenutku nije tražila Bobanovu smjenu.

Pročitajte više