Trebao se oženiti u travnju, danas je identificirao svoju zaručnicu u vreći za tijela

Foto: EPA

YUNUS Emre Kaya i njegova zaručnica Gulcin planirali su zajednički život prije nego što im je potres u ponedjeljak uništio snove. Kaya se danas posljednji put oprostio od svoje zaručnice, otkopčavši crnu vreću kako bi identificirao njezino tijelo u sportskoj dvorani u Kahramanmarasu, blizu epicentra potresa koji je ubio više od 9000 ljudi u južnoj Turskoj. U dvorani su položena tijela i drugih žrtava katastrofe. 

Iskoristio je priliku da posljednji put zagrli svoju zaručnicu s kojom se trebao vjenčati u travnju. "Planirao sam je obući u vjenčanicu, ali sada ću je obući u pogrebni pokrov", kazao je. 24-godišnji tekstilni radnik upoznao je Gulcin nakon što je odslužio vojni rok prije tri godine. Gulcin je tada imala 16 godina. 

Nakon potresa je otišao do doma svoje zaručnice

Tvrdi da ga je njezina smrt ostavila "ukočenim". "Zamislite da vam je netko vezao ruke i noge i ne možete ustati. Nema hrane, nema vode, nema zraka. Takav sam. Ja sam poput hodajućeg mrtvaca", opisao je Kaya svoje osjećaje. U trenutku potresa on je spavao kod kuće, piše Guardian

Zgrabio je svoju majku i izveo je na ulicu, prije nego što je otrčao ravno do kuće svoje zaručnice. Našao je njezin dom u ruševinama, naglašava kako je vidio ljude u ruševinama i čuo vrisku onih koji su bili zarobljeni ispod. Kasnije je saznao da su i Gulcin i njena sestra umrle.

Pročitajte više