Treća na listi: MOST-ova solinska uzdanica do prije 20 dana bila u HDZ-u

Foto: MOST

IVANA NINČEVIĆ, MOST-ova uzdanica u Solinu, treća na listi u X. izbornoj jedinici, dugogodišnja je članica HDZ-a. Članstvo u HDZ-u potvrdila je Indexu.

"Rekla sam predsjedniku solinskog HDZ-a Blaženku Bobanu da ću se politički aktivirati u MOST-u. On mi je pojasnio da to automatski znači brisanje iz stranke", kazala nam je Ninčević.

Pasivna u HDZ-u, aktivna u MOST-u

Što li je ponudio MOST, a nije mogao HDZ, osim visokog trećeg mjesta na listi? Kao prva žena Poduzetničkog centra Solin, Ninčević je plasmanom nadmašila čak i gradonačelnika Vrgorca Antu Pranića koji je izborio (tek) peto mjesto na listi za izbore. Čudno. Pranić je puno poznatiji od Ninčević, jer nije bila mala stvar nakon 25 godina skinuti s vlasti dotad neprikosnoveni HDZ, dakle, istu onu stranku čija je članica bila Ninčević i protiv koje se (na lokalnoj razini) toliko borio drugi na listi X. izborne jedinice, gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić. 

"Bila sam pasivan član HDZ-a bez ikakvih političkih ambicija. Politika me zapravo nije previše zanimala jer sam shvatila da tamo ionako ne bi mogle doći do izražaja promjene koje su Hrvatskoj potrebne sada, a ne za 40 godina. Uostalom, MOST je nastao kao reakcija na ustaljene uhljebljivačke sustave koji 20 godina ne rade ništa za malog čovjeka, za poduzetništvo, za Hrvatsku. Odabrala sam MOST jer pružaju priliku stručnjacima da naprave nešto za ovu našu Hrvatsku. Zalagat ću se za promjene u poduzetništvu i fondovima, u našem programu ih je niz, od ukidanja inspekcija, koje će dolaziti kao savjetodavno tijelo, do smanjivanja poreza na dobit i ukidanje evidencije rada", kaže Ninčević.

Boban: Čestitao sam i zaželio sreću

Blaženko Boban potvrdio nam je da je Ninčević sa njim razgovarala prije 20-ak dana oko svoje namjere da se politički aktivira u MOST-u.

"Svatko stariji od 18 godina samostalno bira svoj put. Objasnio sam joj da po Statutu HDZ-a pojavljivanjem na drugim listama automatski prestaje članstvo u HDZ-u. Kolegici sam čestitao, zaželio joj sreću te zamolio za korektnu kampanju", kazao nam je Boban, dugogodišnji gradonačelnik Solina, koji je posljednjih šest godina najmlađi grad u Hrvatskoj. 

 

Pročitajte više