Treće samoubojstvo branitelja u tjedan dana

OVOG su tjedna čak tri branitelja oboljela od PTSP-a oduzela sami sebi život. Posljednje samoubojstvo dogodio se u subotu, kad je 41-godišnji Đuro Šantek iz sela Šanteka u blizini Novog Marofa zapalio vlastitu kuću i izgorio s njom.

Večernji list piše kako je Šantek, sudionik Domovinskog rata te oboljeli od PTSP-a, dan ranije kazao rođaku da će "popiti tablete i sve zapaliti". Šantek, koji je sam živio u obiteljskoj kući, navodno je čak nazvao i Dom zdravlja u Novom Marofu, te najavio da će počiniti samoubojstvo.

Zbog toga ga je u petak navečer posjetila policija, ali ga nisu zatekli kod kuće.

Najavljeno je ostvario rano ujutro u subotu. Policija smatra da je Šantek zapalio vlastitu kuću i na taj način počinio samoubojstvo, a način na koji je zapalio kuću otkrit će se u Centru za kriminalistička vještačenja.

Šantek je, piše "Večernji", uzimao pet-šest različitih lijekova dnevno, a u siječnju ove godine ga je napustila supruga s maloljetnim sinom. S Đurom je ostala maloljetna kćer, koja je ubrzo otišla živjeti s majkom i bratom.

Bilo je to treće samoubojstvo hrvatskih branitelja u samo tjedan dana.

U utorak je Željko Orešković, otac troje djece iz Hrastina, sam sebi motornom pilom prerezao vrat. Samo dva dana kasnije Darko Novosel iz Luga Orehovičkog otrovao se tabletama.

Đuro Šantek je 1370. hrvatski branitelj koji je počinio samoubojstvo.

Pročitajte više