Tri auta propala u jezero kod Mostara

Screenshot: X

Danas oko 18:30 u kamenolomu mostarske tvrtke HP Investing d.o.o., u naselju Bijela kod Mostara, došlo je do odrona zbog kojeg su tri automobila pala u jezero, potvrdili su za Bljesak.info iz MUP-a BiH. 

"Dva automobila se vide u jezeru, a za treći se pretpostavlja da je ili na dnu jezera ili pod odronom", kazao je za spomenuti portal glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić. 

Bljesak.info javlja da je policija postavila trake i zabranila prolaz prema kanjonu rijeke Bijele. Također, za dlaku je izbjegnuta tragedija jer su planinari samo nekoliko minuta ranije bili na lokalitetu koji je zatrpan odronom. "Tri ili četiri automobila od planinara su završila u vodi kada je to palo", naveo je čitatelj portala te dodao: "Tu su i ribari, kažu: 'Potopilo nas, odnijelo nam štapove i opremu', jedan dečko je bio i u čamcu." 

Više automobila planinara i ribolovaca je ostalo zaglavljeno iznad mjesta odrona. Ujedno, odron je oštetio trafostanicu te nema električne energije. Nakon odrona uslijedio je i plavni val. Prema prvim informacijama, jednu osobu je odvezlo vozilo Hitne pomoći. 

Pročitajte više