Tri godine zatvora za smrt djevojčice u pješačkoj zoni

Jurica Torlak, 22godišnji Splićanin optužen da je izazvao prometnu nesreću motociklom, u kojoj je prije tri mjeseca u pješačkoj zoni ispred osnovne škole u Spinutu smrtno stradala osmogodišnja Ivona Lalić, osuđen je danas na trogodišnju zatvorsku kaznu. L

Do pravomoćnosti presude pušten je iz pritvora, a izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom na rok od tri godine.

Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je Torlak, vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio prometna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao ozlijeđenoj djevojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač Vedran Biuk, no odvjetništvo je odustalo od te optužbe.

Kao olakotne okolnosti optuženiku je, osim mladosti, priznato to što do sada nije kažnjavan, što je priznao djelo i pokajao se. Torlak je suđenje čekao u pritvoru.

Nesreća se dogodila 22. siječnja ove godine kad je Torlak u pješačkoj zoni pred spinutskom osnovnom školom motociklom "yamach crrosser" od 650 KS pri brzini od 52 km na sat srušio učenicu drugog razreda te škole Ivonu Lalić, odbacivši je na cestu. Torlak i suvozač Biuk pali su s motocikla i, kako je istragom utvrđeno, zatim su ustali, uzeli motocikl i napustili mjesto nesreće. Djevojčici je pružena prva pomoć, no umrla je od posljedica teških ozljeda. Torlak je priznao da je kriv za nesreću i posljedice, no ne i zato što djevojčici nije pomogao.

Ivona Lalić zadobila je tešku ozljedu mozga, a od siline udara presječena joj je leđna moždina te je smrt nastupila gotovo trenutačno. Po sudskom vještvu, s obzirom na takve ozljede nije bilo objektivne mogućnosti za pružanje pomoći.

(Hina) xdstr ymć

Pročitajte više