Tri požara u Vukovaru tijekom vikenda, šteta na desetke tisuća eura

Foto: Pixsell/Davor Javorovic

TRI požara na građevinskim objektima, odnosno u pekari, pomoćnoj prostoriji i u kući, gorjela su tijekom proteklog vikenda na području Vukovarsko-srijemske županije. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća eura.

Vukovarsko-srijemska policija danas je priopćila kako je prošlog petka, uslijed kvara na električnim instalacijama rashladne vitrine, u Vukovaru izbio požar u poslovnom prostoru pekare u vlasništvu 52-godišnjaka.

Dimili meso, izbio požar

Istoga dana navečer u Vinkovcima je izbio požar prilikom dimljenja mesa u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće, kada se plamen s improviziranog ložišta proširio na unutrašnjost i krovište te prostorije, a potom i na vanjski zid te dio krovišta kuće 53-godišnjaka.

Prijenos toplinske energije s dimnjaka na drvenu oblogu zida uzrok je trećeg požara koji je buknuo u subotu u prostoriji obiteljske kuće 19-godišnjaka u Vukovaru. Pripadnici vukovarske javne vatrogasne postrojbe ugasili su požar prije nego što se proširio na druge prostorije kuće.

Ni u jednom od ova tri požara nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća eura. O okolnostima utvrđenima očevidima požara policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo posebnim izvješćima.

Pročitajte više