Tri vatrogasca poginula u Italiji, vlasnik priznao: Podmetnuo sam požar

Foto: EPA

VLASNIK napuštene seoske kuće u Italiji koja je eksplodirala prije četiri dana priznao je da je podmetnuo eksploziju, javlja TG24.

Vlasnik kuće uhićen sinoć

Policija je sinoć uhitila Giovannija Vincentija, vlasnika seoske kuće koja se nalazi u mjestu Quargnento u regiji Alessandriji i koja je eksplodirala.

Nakon višesatnog ispitivanja muškarac je priznao da je podmetnuo eksploziju zbog prevare osiguranja te da mu nije bila namjera nekoga ubiti.

Državni tužitelj Enrico Cieri rekao je da je protiv Vincentija podignuta optužnica zbog podmetanja požara, ubojstva i nanošenja tjelesnih ozljeda.

Trojica vatrogasaca poginula u eksploziji

Podsjetimo, trojica vatrogasaca poginula su u eksploziji koja se dogodila prije četiri dana u noćnim satima u mjestu Quargnento, u provinciji Alessandriji. Do eksplozije je došlo u nenaseljenoj kući.

Najprije se vjerovalo da je eksploziju izazvalo curenje plina ili požar, no danas je otkriveno kako ju je podmetnuo sam vlasnik kuće.

Tri vatrogasca - 46-godišnji Matteo Gastaldo, 38-godišnji Marco Trichet te 32-godišnji Antonio Candido -poginuli su, a još dvoje njihovih kolega i jedan policajac su ozlijeđeni

Pročitajte više