Trogirski odvjetnik i poštar osuđeni zbog prevare sa zemljištem

TROGIRSKI odvjetnik Tomislav Grgurić i poštar Ivo Piveta osuđeni su na splitskom Općinskom sudu na uvjetne kazne zatvora zbog prevare sa zemljištem u Kaštelima vrijednim 220 tisuća kuna. Prevarili su i sud i protustranke, no brzo su otkriveni. 

Grgurić je zastupao Josipa Botića u tužbi radi ispravka uknjižbe. Tužio je devet osoba, naveo krive adrese. Poštar je, pak, uručio pozive za sud nepoznatim, trećim osobama. Tuženici se tako nikada nisu pojavili na sudu pa je sutkinja Divna Ivančević donijela je presudu zbog izostanka usvojivši tužbu.

Poštar odradio svoj dio posla

Poštar je kod dostave presude opet odradio svoj dio posla. Sudu je vratio ispunjene dostavnice kao potvrde o preuzetim presudama. Nitko se nije žalio pa je Botić stekao vlasništvo nad česticom u Kaštel Novom.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo je odvjetnika za prevaru i poticanje na krivotvorenje službene isprave. Za prvo djelo je dobio godinu zatvora, a za drugo deset mjeseci zatvora. Poštar je, pak, za krivotvorenje službene isprave osuđen na deset mjeseci zatvora. Sutkinja Vedrana Šimundža Nikolić obojici je odredila uvjetne kazne s rokom kušnje od tri godine.

Pročitajte više