TROJE UHIĆENIH U BEOGRADU Drogirani mladići Bentleyem naletjeli na auto s Aleksandrom Vučićem

Foto: Hina, Google maps

SRPSKI mediji javljaju o incidentu koji se jučer dogodio na ulicama Beograda. Trojica mladića u Bentleyu zabila su se u automobil u kojemu je bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Blic piše kako su tri mladića uhićena zbog ugrožavanja sigurnosti predsjednika. Određeno im je i zadržavanje u pritvoru od 48 sati a uz kaznenu prijavu u ponedjeljak će biti saslušani u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu Mladići su od ranije poznati policiji.

Kako doznaje Blic, vozač Luka R. je Bentleya pod punim gasom okretao kako bi gume škripale pa se auto u jednom trenu zanio i zabio u prvi automobil u koloni u kojemu je baš bio Vučić, a istovremeno je i blokirao drugi auto iz kolone. Osiguranje koje je bilo u trećem autu izvuklo ih je iz auta i zadržalo do dolaska policije.

Prema neslužbenim informacijama, u krvi i urinu jednog od uhićenih utvrđena je prisutnost kokaina.

Po riječima ministra policije Nebojše Stefanovića, "u ovom trenutku ne postoje ozbiljne indicije ili dokazi da je predsjednik Republike bio meta ovog napada".

"Svakako će se istražiti svaki detalj i tijekom istrage doći do svih relevantnih činjenica za ovaj slučaj", rekao je Stefanović.

Sva trojica uhićenih, tvrdi list Politika, rade kao zaštitari u popularnom beogradskom diskoklubu, a luksuzni automobil posudili su od jednog poznatog nogometaša. Neimenovani sugovornik lista kaže da uhićeni "nisu imali namjeru napasti kolonu vozila u kojoj je bio predsjednik".

Ipak, kaznenom prijavom, koja je podnijeta protiv sve trojice, osumnjičenima se na teret stavlja "najteži oblik kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina", prenose beogradski mediji.

Pročitajte više