Trojica tinejdžera "pala" zbog 33 razbojništva

Trojicu tinejdžera policija je osumnjičila za čak 33 razbojstva u kojima je naoružana mladenačka banda, uglavnom iz sportskih kladionica i ljekarni, za samo četiri mjeseca izvukla plijen od oko 145 tisuća kuna, izvijestila je danas policija.

Dvojica zagrebačkih 17-godišnjaka i jedan godinu dana mlađi državljanina BiH, trajno prijavljen u Zagrebu, jučer su uhićeni i predani istražnom sucu. No, njihov oveći plijen nije pronađen jer ga je trojac, koji je osim sklonosti razbojničkim prepadima dijelio i školske klupe, potrošio u kafićima i na kockarskim aparatima.

Maskirani najprije kapama s prorezima za oči, a kasnije i šalovima te kapuljačama, mladići su upadali u kladionice i apoteke te jednu trgovinu i automat klub, gdje su od djelatnika uz prijetnju pištoljem uzimali novac.

Najveći pojedinačni plijen iznosio je oko 50 tisuća kuna, a najmanji manje od sto kuna, no prosječno su u akcijama odnosili između dvije i tri tisuće kuna, kazao je šef zagrebačke kriminalističke policije Željko Prša.

"Mladići nikada ranije nisu bili evidentirani zbog bilo kakvih nedjela, a potječu iz prosječnih gradskih obitelji. Prvo razbojništvo napravili su u veljači, a nastavili su kad su shvatili da vrlo lako mogu doći do puno novca", kazao je Prša. Dodao je da su mladići sve zločine priznali policijskim istražiteljima.

Pretragom njihovih stanova pronađena je razbojnička odjeća i oružje kojim su se koristili, a nekoliko ih je svjedoka prepoznalo iz akcija u kojima su bili loše maskirani.

Iako su operirali po svim djelovima grada najviše akcija su izveli u Novom Zagrebu, gdje je na kraju i uhićen 17-godišnji "vođa bande". Njega su policiji predali čuvari jednog automat kluba, koji su ga svladali i kod njega našli pištolj. Preko njega policija je došla do ostale dvojice, a na kraju i starijeg punoljetnog konobara koji im je pomogao u jednoj od akcija.

(Hina) xam yso

Pročitajte više