Troskot: Tomašević očito nema ljude koje bi postavio na čelo Holdinga

Foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

SABORSKI zastupnik Zvonimir Troskot danas je kritizirao prve poteze gradonačelnika Tomislava Tomaševića, istaknuvši da je imenovanjem nove Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga odmah nakon izbora prekršio svoje predizborno obećanje. 

"Smatramo da je važno od početka postaviti jasna pravila, kojih se dosljedno treba držati, a ne ih zaobilaziti prvom prilikom", poručio je Troskot, izabrani zastupnik u Gradskoj skupštini na konferenciji za medije, kritizirajući odluku Tomaševića o imenovanju nove Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

Troskot je ocijenio da je Tomašević prekršio svoje obećanje o javnim natječajima za ključne pozicije u Holdingu, na kojemu je temeljio kampanju.

"Tomašević očito nema ljude koje bi postavio, a to je ozbiljan problem"

Smatra da je Tomašević u predizbornoj kampanji trebao istaknuti da se u hitnim slučajevima čelni ljudi u Holdingu mogu postavljati i izvan javnog natječaja. 

"Iz ovoga je vidljiv ključan problem, a to je da Tomašević očito nema ljude koje bi postavio, a to je ozbiljan problem", rekao je Troskot.

Poručio je i da je odluka o zaustavljanju javnih nabava u Gradskoj upravi također bila problematična jer isprva nije precizirano kojih, pa se odmah postavilo pitanje hoće li se, primjerice, obustaviti isporuka sapuna i toaletnog papira dječjim vrtićima.

Sladoljev: Inzistirat ću na izgradnji škole u Španskom

Uz Troskota, na konferenciji za medije kao izabrani zastupnik u Skupštini govorio je i Marko Sladoljev. Kazao je da će se kao zastupnik zalagati za sve ono što je Most i u svojoj kampanji isticao, a to su transparentno i odgovorno postupanje, borba za dobrobit građana i poduzetnika te da će biti oporba koja će podsjećati na predizborna obećanja sadašnjeg gradonačelnika.

"Osobno ću inzistirati na izgradnji škole u Španskom, budući da u tom naselju neka djeca idu u školu u čak tri smjene, a tražit ćemo da se uštedi na političkom kadroviranju po školama i vrtićima, jer smatramo da treba ukinuti naknade političarima u školskim odborima i upravnim vijećima vrtića", rekao je Sladoljev.

Pročitajte više