Trump: Da bi pobijedili teroriste IS-a morate smaknuti njihove obitelji

Foto: Hina

"KAD hvatate te teroriste, vi morate ukloniti njihove obitelji. Nemojte se zavaravati, oni brinu o svojim životima. Kad kažu da ih nije briga, morate smaknuti njihove obitelji," izjavio je vodeći republikanski kandidat za američku predsjedničku utrku Donald Trump.

Trump je u posljednjim danima kampanju posvetio terorizmu, objavivši novi reklamni spot u kojem napada predsjednika Obamu i njegovu administraciju zbog načina na koji odgovaraju prijetnji.

U spotu objavljenom u utorak, Obama snima selfije dok se u pozadini izmjenjuju slike kampova za uvježbavanje terorista, pariškog pokolja i rušenja ruskog lovca-bombardera uz poruku "vrijeme je za ozbiljno vodstvo".

Prema posljednjoj nacionalnoj anketi Quinnipiaca objavljenoj jučer, 29 posto republikanskih birača odobrava Trumpove strategije o terorizmu, drugi na ljestvici je Ben Carson s podrškom 19 posto birača.

"Ja kažem da je ISIS naša prijetnja broj jedan," rekao je Trump za Fox & Friends, "a mi imamo predsjednika koji ne zna što čini. Sve o čemu on brine su klimatske promjene".

Pročitajte više