Trump objavio bizaran spot protiv Bidena, aludira da je pedofil

Screenshot: Facebook/Donald Trump

AMERIČKI predsjednik Donald Trump objavio je danas na svom Twitter profilu i Facebook stranici još jedan u nizu videa koji su kombinacija predizbornih spotova i podrugljivih memeova usmjerenih prema njegovom protukandidatu Joeu Bidenu i drugim političkim protivnicima. No ovaj je još bizarniji nego inače. 

U animiranom videu koji izgleda kao da je napravljen s 30 godina starom tehnologijom prvo vidimo vlak koji juri prugom. Vlak na vagonima ima ispisano "KAG 2020", što je kratica za Trumpov slogan "Keep America Great" (Zadržimo Ameriku velikom) i natpis "Trump Pence".

Nakon toga vidimo kako istom prugom prolazi Joe Biden na drezini, odnosno željezničkim vozilom na ručni pogon, dok u isto vrijeme čujemo audiosnimku bizarnog Bidenovog monologa o njegovom iskustvu iz mladosti kad je bio spasilac na javnom bazenu. 

Iskoristili bizarni Bidenov monolog o djeci koja su mu skakala u krilo kad je radio na bazenu

U tom monologu, koji je postao svojevrsni meme posljednjih mjeseci, Biden među ostalim kaže: "Volim kad mi djeca skaču u krilo."

>>Voli dirati žene i djecu, a želi biti predsjednik SAD-a. Ne, nije Trump

Također, na kolicima ispod natpisa "Biden Predsjednik" stoji i natpis "Tvoja kosa miriše odlično", što je aluzija na brojne slučajeve kad bi Biden na javnim nastupima ulazio u osobni prostor ženama i djevojčicama, mirisao im kosu, milovao, držao im ruke na ramenima i leđima, davao im poljupce, šaputao na uho ili im na drugi način pokazivao nježnost. Neke od njih kasnije su rekle da su takvi dodiri bili neprimjereni i da su se zbog toga osjećale neugodno, zbog čega se i Biden neizravno ispričao u travnju, obećavajući da će biti oprezniji oko narušavanja tuđeg osobnog prostora u budućnosti. 

"Nije bilo seksualno, no zgrabio me za glavu", rekla je jedna od žena koje su istupile, 43-godišnja Amy Lappos, u razgovoru prošle godine. "Stavio je svoje ruke oko mojeg vrata i povukao me blizu da trljamo noseve. Kada me povlačio, mislila sam da će me poljubiti u usta."

Ipak, neke od žena iz kompilacija Bidenovih prebliskih kontakata javile su se u međuvremenu u njegovu obranu. Stephanie Carter, supruga bivšeg ministra obrane Ashtona Cartera, javno je prigovorila da je fotografija na kojoj Biden polaže ruke na njena ramena i šapuće joj u uho potpuno pogrešno protumačena. Gestu je shvatila kao "način pružanja podrške" od strane "bliskog prijatelja" koji joj je "pomogao da izdrži velik dan", napisala je u članku na portalu Medium. Bivša demokratska kandidatkinja za Kongres Erin Bilbray također je stala u Bidenovu obranu, opisujući njegov zagrljaj i poljubac u glavu kao "čin njegovanja i podrške" i "ništa drugo osim toga", prenio je New York Times.

Bizarni Trumpov video, koji je napravio Trumpov obožavatelj i kreator memova pod "umjetničkim" imenom Something Wicked, pogledan je preko 6 milijuna puta na Twitteru. 

Pročitajte više