Trump posjetio New York, publika na sportskom turniru ga izviždala

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump zvižducima je dočekan na turniru u borilačkim vještinama tijekom svog prvog posjeta New Yorku nakon što je najavio preseljenje i u vrijeme istrage za njegov opoziv. 

Nekoliko dana nakon što je izviždan na susretu Svjetske serije u bejzbolu, Trumpov dolazak je izazvao ovacije dijela publike, ali i zvižduke posjetitelja u Madison Square Gardenu.

U društvu ključnih republikanskih zastupnika i sinova Erica i Donalda Juniora Trump je mahao 20.000 ljudi sa svog mjesta pored kaveza za borbe.

Zvižduci su odjekivali s viših tribina, dok su ovacije i uzvici "Sjedinjene Države" dolazili iz dijelova publike pored Trumpa i njegove pratnje. 

Bijeg od istrage

Trumpov posjet New Yorku bio je prvi nakon najave o promjeni prebivališta. Iz Trumpovog tornja na Petoj aveniji odlazi u ljetno odmaralište Mar-a-Lago u Palm Beachu u Floridi. 

Za Trumpa je turnir bio bijeg od istrage o njegovu opozivu koju je pokrenuo Zastupnički dom zbog optužbi da je povukao pomoć Ukrajini kako bi je pritisnuo da istraži njegovog političkog protivnika, bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena. 

Nekoliko desetaka prosvjednika, uključujući članove lokalnih antifašističkih skupina, okupilo se u Midtown Manhattanu zbog Trumpovog posjeta noseći plakate "Opozovite Trumpa" i skandirajući mu: "Odlazi!"

Na skupu u Mississippiju Trump je rekao da će ga "ljutita većina" glasača podržati, dan nakon što je Zastupnički dom, u kojemu su većina demokrati, izglasao pravila o istrazi za njegov opoziv s mjesta predsjednika SAD-a. 

Pročitajte više