Trump pred novinare doveo četiri žene koje su Billa optužile za silovanje, a Hillary za okrutnost

Screenshot: YouTube

REPUBLIKANSKI kandidat Donald Trump koji je ovaj vikend izazvao veliki potres svojim vulgarnim izjavama o ženama rekao je u drugoj predsjedničkoj debati u nedjelju da se radilo samo o "muškim pričama iz svlačionice", te je uzvratio žestokim optužbama na račun bivšeg predsjednika Billa Clintona koji je, kako je rekao, bio puno gori od njega.

Naglasio je da je ponašanje bivšeg predsjednika Clintona prema ženama bilo gore od njegovog. "Kod mene se radi o riječima a kod njega o djelima".

Trump je uoči debate sazvao konferenciju za novinare na kojoj je "nekoliko hrabrih žena", kako ih je nazvao, teško optužilo Clintona. Među njima je bila i Juanita Broaddrick iz Arkansasa s najtežim optužbama - da ju je Clinton silovao 1978.

"Bill Clinton me silovao"

Broaddrick je kazala kako je možda "Trump rekao neke loše riječi, ali Bill Clinton me je silovao, a Hillary Clinton mi je prijetila. Mislim da se ne može raditi usporedba".

Optužbe o silovanju Broaddrick je prvi put iznijela prije 17 godina, kada je ispričala kako ju je Bill Clinton silovao tijekom sastanka održanom u glavnom gradu Arkansasa, Little Rocku, 1978. godine. Protiv Clintona je pokrenula tužbu koja je odbačena 2001. godine, a službena optužnica za taj slučaj nikada nije podignuta. Broaddrick je bivšeg predsjednika nastavila optuživati u medijima, a vrlo je aktivna i na Twitteru.

Hillary Clinton branila silovatelja

Na Trumpovoj konferenciji je istupila i Kathy Shleton, koju je u dobi od 12 godina silovao čovjek kojeg je Hillary Clinton branila na sudu. Shelton je demokratsku kandidatkinju optužila da ju je prikazala kao neuravnoteženo dijete sklono seksualnim fantazijama.

"Kada sam imala 12 godina Hillary me podvrgla nečemu što nijedno dijete ne bi trebalo doživjeti", rekla je Shelton. "Sada kaže da se zalaže za prava žena i djece. Kada su je prošle godine pitali o mome slučaju, rekla je kako je klijenta morala braniti bez obzira na to je li krivi ili nije."

I ona je otvorila račun na Twitteru, pa smjesta krenula u napad na Hillary.

"Moguće je da sam ja prva ženska žrtva Hillary Clinton", napisala je. "Upropastila mi je život; branila čovjeka koji me silovao i okrivila mene. Imala sam 12 godina. Onda mi se smijala."

"Nije me briga ako je Trump rekao odvratne stvari. Briga me što je Hillary Clinton lagala, terorizirala me i rugala mi se braneći čovjeka koji me silovao", dodala je.

Paula Jones je nagodbom dobila 800 tisuća dolara nakon što je Billa Clintona optužila za seksualno uznemiravanje, a na konferenciji je izrazila svoju podršku Trumpu, prenosi Daily Mail.

"Mislim da bi i svi ostali trebali glasati za njega... on je dobra osoba. Nije ono što drugi govore da jest, za razliku od Hillary", rekla je Jones.

Kathleen Wiley, koja je Billa Clintona optužila za seksualni napad u njezinoj sobi pokraj Ovalnog ureda, također je podržala Trumpa.
 

 


 

Pročitajte više