Trump podržao republikanca optuženog za seksualno uznemiravanje tinejdžerice

Foto: Hina

AMERIČKI predsjednik Donald Trump prvi je put izravno podupro Roya Moorea, republikanskog kandidata za Senat, unatoč navodima da je Moore spolno uznemiravao tinejdžerice.

Gorljivi kršćanski konzervativac Moore je odbacio optužbe da se ponašao protivno zakonu.

Vodeći republikanci u Kongresu pozvali su Moorea da odustane od utrke za popunjavanje upražnjenih mandata u Senatu na izborima 12. prosinca.

Bijela kuća objavila je da bi Moore trebao odustati ako su navodi istiniti.

"Potrebni glas"

No Trump se na Twitteru zauzeo za to da Moore bude izabran, napisavši da su mu za njegov program potrebni svi glasovi republikanca.

U Senatu od 100 mjesta, republikanci imaju većinu od 52 mjesta.

"Odbijanje Demokrata da makar i jednim glasom podupru rezanje poreza razlog je zašto nam je potrebno da republikanac kao što je Roy Moore pobijedi u Albami", napisao je Trump.

"Taj nam je glas potreban da zaustavimo zločin, ilegalnu imigraciju, za zid na granici, vojsku i pokret Za život, za upravu za ratne veterane te za mnoge druge stvari", rekao je.

Seksualno uznemiravanje


Demokratskog kandidata Douga Jonesa u toj utrci za senatorsko mjesto, Trump je nazvao "marionetom prolijevo nastrojenih čelnika u Kongresu.

Tvit što ga je objavio u ponedjeljak prvi je kojim je Trump izravno stao uz Moorea osim što je kritizirao Jonesa.

Jedna je žena optužila Moorea da ju je uznemiravao 70-ih kada je imala 14 godina, a njemu je tada bilo više od 30, objavio je u studenom Washington Post. Javile su se još dvije žene s optužbama da ih je uznemiravao dok su bile tinejdžerice.

Pročitajte više